Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Лауреати Премії

Лауреати премії імені Надії Попович

2002 рік

“Література”:

Ірина Яцура – поетеса, член літстудії “Бистрінь” (м. Надвірна) – за поетичну збірку “Передновок”.

“Культура”:

Народний фольклорно-етнографічний колектив “Перевесло” Фитьківського клубу – керівник Ольга Багрійчук (с. Фитьків) – за концертну діяльність 2000-2002 рр.

“Образотворче і народне мистецтво”:

Ярослав Лозинський – художник, вчитель образотворчого мистецтва (с. В. Майдан) – за твори живопису 2000-2002 рр., участь та організацію виставок творчих робіт.

2003 рік

“Література”:

Галина Христан – новелістка, член літстудії “Бистрінь” (с. Саджавка) – за збірки новел “Старий і кіт” (2001 р.), “Я вернуся” (2002 р.)

“Культура”:

Олена Здольник – керівник Народного аматорського хореографічного колективу “Горянка” РБК (м. Надвірна) – за вагомий внесок у розвиток національної культури в районі, високий художній рівень хореографічних колективів “Горянка” та “Горяночка”.

Ганна Макось – вчитель Надвірнянської музичної школи, Заслужений працівник культури України (м. Надвірна) – за активну популяризацію українського музичного мистецтва.

“Образотворче і народне мистецтво”:

Василь Стефурак – іконописець, іконограф (с. Фитьків) – за вагомий внесок у розвиток сакрального мистецтва на Україні, створення оригінальної школи іконографії.

2004 рік

“Література”:

Ярослав Яковишин – поет, член літстудії “Бистрінь” (м. Івано-Франківськ) – за добірки в альманахові “Купальська злива”(2002 р.), в журналі “Дзвін” (№11-12 2002 р.), газеті “Галичина” (2002-2003 рр.)

“Культура”:

Ольга Молодій – Заслужена артистка України (м. Надвірна) – за популяризацію української народної пісні та активну концертну діяльність.

Народний аматорський танцювальний колектив “Водограй” палацу культури і відпочинку Надвірнянського коледжу (керівник І. Микитюк) – за заслуги в розвитку хореографічного мистецтва регіону.

“Образотворче і народне мистецтво” :

Ольга Писарук – вишивальниця (м. Надвірна) – за досягнення в майстерності художньої вишивки.

2005рік

“Література”:

Степан Писуляк – поет, член літстудії “Бистрінь”, журналіст (м. Надвірна) – за журналістський доробок 2003-2005 рр. та поетичну творчість.

Михайло Михальчук – поет, член літстудії “Бистрінь” (смт. Делятин) – за підготовлену до друку поетичну збірку “Лісові серпанки”.

“Культура”:

Василь Павлик – отець-декан, керівник хору “Духовність” Середньомайданського сільського клубу – за активну концертну діяльність хору 2003-2005 рр.

“Образотворче і народне мистецтво”:

Микола Гаврилюк – художник-аматор (м. Надвірна) – за досягнення в галузі образотворчого мистецтва та виставку живописних робіт в будинку “Просвіта” (березень 2005 р.)

2006 рік

“Література”:

Оксана Андрухович – член літстудії “Бистрінь” (с. Микуличин) – за публікації поетичних творів в журналах “Перевал” (№1, 2006 р.), “Січеслав” (за квітень-травень 2006 р.), “Ятрань” (№6, 2006 р.)

Культура”:

Народний аматорський вокальний ансамбль “Черлені пацьорки” Делятинського народного дому (керівник В. Черленюк) – за популяризацію української народної пісні та активну концертну діяльність.

“Образотворче і народне мистецтво”:

Роман Глодан – фотомитець – за творчий доробок в жанрі фотомистецтва та фотовиставку, представлену на ХУ Гуцульському фестивалі в м. Рахів (2005 р.)

2007 рік

“Література”:

Любов Василик – член НСПУ (м. Надвірна) – за поетичну збірку “Межень” (2006 р.)

“Культура”:

Микола Павук – трембітар (смт. Делятин) – за унікальне володіння грою на трембіті. популяризацію гуцульського мистецтва.

“Образотворче і народне мистецтво”:

Степан Герелишин – художник-аматор (с. Стримба) – за виставку живописних творів в обласному науково-методичному центрі культури і туризму Прикарпаття у 2006-2007 рр., організацію постійно діючої картинної галереї своїх робіт в рідному селі.

2008 рік

“Література”:

Геннадій Бурнашов – член НСПУ (м. Івано-Франківськ) – за книги “Лицар українського духу” (2006 р.), “Страдницьке служіння Всевишньому (2008 р.).

“Культура”:

Віктор Чудновський – соліст-вокаліст БК “Нафтовик” (м. Надвірна) – за вагомий внесок у розвиток культури краю, активну концертну діяльність.

“Образотворче і народне мистецтво”:

Остап Мальгівський – художник-аматор (м. Надвірна) – за доробок творів живопису, виставку полотен живопису в Музеї історії Надвірнянщини в 2007-2008 рр.

2009 рік

“Література”:

Михайло Максим’юк – краєзнавець (с. Битків) – за книгу “Пнівська твердиня” (2008 р.).

“Культура”:

Колектив телерадіокомпанії “Надвірна” – за художньо-телевізійний нарис про життєвий і творчий шлях Надії Попович (з циклу “Визначні надвірнянці”) – Богдан Климковецький, Мар’яна Цимбалюк, Олена Нічвідова, Світлана Гаєвська, Василь Томич.

2010 рік

“Культура”:

Фольклорно-музичний гурт “Рушничок” Делятинського Народного дому (керівник Андрій Івасюк) – за високі творчі здобутки та пропаганду народної музики.

“Образотворче і народне мистецтво”:

Володимир Гринішак – за досягнуті успіхи в галузі фотомистецтва та фотовиставки “Спогади про зиму” (м.Івано-Франківськ, 2010р.), “Карпати. Мрії про вільну подорож” (м.Надвірна, 2010р.)

2011 рік

“Література”:

Іван Гриджук – редактор районної газети “Народна воля” – за упорядкування та літературне редагування книги Василя Левицького “Великий день. Пізнє літо. Новели та оповідання.” (2010 р.), автор нарису-передмови.

“Культура”:

Народний фольклорно-етнографічний колектив “Шовкова Косиця” Надвірнянського районного будинку культури (керівник Олена Яченко) – за багаторічну працю, високу виконавську майстерність, залучення дітей і молоді до народно-мистецьких надбань краю.

“Образотворче і народне мистецтво”:

Дмитро Угринюк – художник Надвірнянського районного будинку культури – за багаторічну працю, значний доробок творів пейзажного, портретного та сакрального мистецтва.

2012 рік

“Література”:

Василь Левицький – за дослідження про життя і творчість Марійки Підгірянки 2010-2012 рр., опубліковані в різних часописах

“Образотворче і народне мистецтво”:

Сніжанна Нікольська– студентка 2 курсу факультету образотворчого мистецтва інституту мистецтв ім. В.Стефаника – за виставку робіт графіки в Івано-Франківському краєзнавчому музеї (2010 р., жовтень), участь в різних конкурсах, в т.ч. міжнародних.

2013 рік

“Література”:

Світлана Ткачук – вчитель української мови та літератури, член літературної студії «Бистрінь», с.Тисменичани – за збірку поезій “Осіння партитура”, 2012 рік.

“Культура”:

Народний аматорський гурт “Червона калина” Зарічанського будинку культури (керівник Любомир Вацик) – за багаторічну працю, високу виконавську майстерність в галузі музичного мистецтва.

“Образотворче і народне мистецтво”:

Наталія Пак – викладач Надвірнянської дитячої художньої школи – за активну участь у творчому звіті Надвірнянського району 2013 року, різних конкурсах, виставках, вагомий внесок в розвиток культури краю.

2014 рік

“Література”:

Євген Луців – (м. Надвірна) – за книгу «Бойове мистецтво гуцулів» (2014 р.)

Микола Сіщук – (м. Надвірна) – за книгу «Неначе писанка, село Зелена» (2014 р.)

“Культура”:

Народний аматорський гурт «Скарбниця» (керівник Любомир Боднарук) – за активну популяризацію української народної пісні.

“Образотворче і народне мистецтво”:

Надвірнянська дитяча художня школа – (директор Надія Бондаренко) за вагомі творчі успіхи та внесок в розвиток культури краю.