Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

В районній раді відбувся День депутата

12.08.2019

12 серпня 2019 року під головуванням голови районної ради Івана Гурмака в Надвірнянській районній раді відбувся День депутата. Районні обранці попередньо розглянули матеріали чергової XХVІІІ сесії районної ради сьомого скликання, проведення якої передбачено 15 серпня.

Депутати районної ради розглянули 4 основні питання порядку денного:

  1. Про звіт районної державної адміністрації про виконання районних цільових Програм, затверджених районною радою.
  2. Про звіт голови районної державної адміністрації про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за перше півріччя 2019 року.
  3. Про звіт голови районної державної адміністрації про виконання районного бюджету за перше півріччя 2019 року.
  4. Про надання згоди на продовження термінів дії договорів оренди приміщень, що відносяться до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст району.

Районні обранці обговорили проекти рішень, які пропонуються на розгляд сесії та заслухали доповідачів по  ключових питаннях.

Про звіт районної державної адміністрації про виконання районних цільових Програм, затверджених районною радою та Про звіт голови районної державної адміністрації про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за перше півріччя 2019 року доповідав перший заступник голови районної державної адміністрації Богдан Зеленчук. За його словами в галузі освіти, продовжується робота щодо будівництва та облаштування спортивних майданчиків зі штучним покриттям. За звітний період відкрито волейбольний майданчик зі штучним покриттям на території Надвірнянського ліцею (вартість проведених робіт становить 720,0 тис.грн); облаштовано футбольне поле зі штучним покриттям на існуючому комплексному спортивному майданчику для фізкультурно-оздоровчих занять учнів Білозоринської ЗОШ І-ІІ ст. (вартість проведених робіт становить 1032,4 тис.грн); облаштовано футбольне поле зі штучним покриттям на існуючому комплексному майданчику для фізкультурно-оздоровчих занять учнів Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 на вул.Чорновола, 15 (вартість проведених робіт становить 1025,0 тис.грн).

До кінця поточного року планується відкрити спортивні майданчики в селищі Битків, при загальноосвітніх закладах середньої освіти м.Надвірна, сіл Верхній Майдан, Гвізд, Камінне. Облаштуванням майданчиків зі штучним покриттм цікавилися депутати районної ради Василь Білоус та Іванна Савчук. Зокрема Василь Білоус відзначив, що в селі Красна необхідно здійснити заміну штучного покриття на майданчику.

Найбільш дискусійного характеру набуло питання щодо проведення капітального ремонту доріг в районі. Чи не кожен напрямок автошляху на сьогодні перебуває в катастрофічному стані. Тож депутати районної ради вкотре акцентували увагу на необхідності здійснення хоча б ямкового ремонту доріг в окремих напрямках і кожен відстоював населений пункт, представником якого є. Зокрема депутат районної ради Андрій Карманський клопотав щодо ремонту дороги в селі Верхній Майдан, Андрій Гуцько в напрямку сіл Пасічна та Зелена. Також депутат районної ради Василь Білоус звернув увагу на катастрофічний стан дороги Надвірна-Ланчин через село Красна і наголосив, що мешканці готові вдаватись до радикальних дій та перекривати рух транспорту. Натомість за словами першого заступника голови РДА Богдана Зеленчука на ремонт даної дороги передбачено 2 млн.100 тис. гривень і невдовзі ДП «Дороги Прикарпаття» повинне розпочати роботи.

Про звіт голови районної державної адміністрації про виконання районного бюджету за перше півріччя 2019 року доповіла начальник управління фінансів районної державної адміністрації Леся Свідрак. Згідно доповіді фінансування усіх розпорядників коштів районного бюджету здійснювалося  в умовах посилення фінансово-бюджетної дисципліни, виконання заходів економного, раціонального використання бюджетних коштів та першочергового фінансування видатків на оплату праці та інших захищених статей видатків. 

Основну питому вагу у загальному обсязі видатків займають видатки на виплату заробітної плати, оплату за спожиті бюджетними установами тепло енергоносії та інші захищені статті бюджету – 98,6 відсотка або 510020,7 тис. грн.

За пропозицією голови Надвірнянської районної ради Івана Гурмака, депутати районної ради обговорили можливість спрямування коштів з перевиконання районного бюджету на виплату заробітної плати освітянам. Очільник депутатського корпусу районної ради Іван Гурмак зазначив, що вчасна виплата заробітної плати працівникам бюджетних установ завжди повинна бути в пріоритеті.

Під час обговорення проектів рішень кожен з районних обранців мав можливість подати пропозиції та зауваження.

Розгляд матеріалів чергової XХVІІІ сесії районної ради депутати продовжили на засіданнях постійних депутатських комісій.

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Поширити

Last modified: 12.08.2019