Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Відзначення Дня Прапора та відкриття етнофестивалю «Дженджур Фист»

23.08.2019

Сотні мешканців та гостей Надвірнянщини традиційною урочистою ходою вулицями міста пронесли державний символ – синьо-жовтий стяг.

23 серпня в Надвірній відбулись урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора України за участю представників влади, делегації з наших міст-побратимів, учасників російсько-української війни, учасників національно-визвольних змагань ОУН-УПА, рятувальної служби, працівників правоохоронних органів, вихованців НСОУ Пласт станиця Надвірна, Прикарпатського військово-спортивного ліцею, керівників та колективів підприємств, установ та організацій, представників громадських організації та мешканців міста.

Заходи розпочались традиційною урочистою ходою від будинку «Просвіти» до пам’ятника Великому Кобзареві. Почесну місію підняття Державного Прапора України на майдані Шевченка виконали ліцеїсти Прикарпатського військово-спортивного ліцею.

Колективи та солісти районного будинку культури виконали патріотичні музичні композиції.

Пізніше урочистості продовжились на території Пнівському замку, під час яких відбулось відкриття етнофестивалю «Дженджур Фист».

Представники влади району та міста, а також організатори фестивалю привітали учасників і гостей з Днем Державного Прапора України.

Голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак наголосив:

«Синьо-жовтий стяг – це символ тисячолітньої традиції українського державотворення. Під рідним прапором боролися Українські січові стрільці, воїни Армії УНР та ЗУНР, давали відсіч загарбникам українські повстанці 20-х років на Наддніпрянщині, січовики Карпатської України та воїни Української повстанської армії. Як у давнину наші предки захищали від загарбників українську землю, так і сьогодні їхні спадкоємці, сучасні захисники неньки-України, жертовно боронять її від московського окупанта.

Пам’ятаймо, наш національний прапор завжди був прапором перемоги та свободи нації. Ми несемо червоно-чорний прапор боротьби, щоб вже невдовзі синьо-жовтий стяг Української перемоги майорів у кожній українській оселі. З днем Державного Прапора України!

Також приємно сьогодні долучитися до створення на Надвірнянщині унікального етнофестивалю «Дженджур Фист». Дякую всім, депутатам районної ради за підтримку та організаторам за можливість поринути в епоху українського князівства. Слава Україні! Героям Слава!»

Організатори фестивалю також подякували всім причетним до реалізацію такого масштабного дійства «Дженджур Фист».        

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора та Дня незалежності України медаллю Надвірнянської районної ради «За Заслуги перед Надвірнянщиною», медаллю Івано-Франківської обласної ради «За Бойову звитягу», подяками та почесними грамотами  Надвірнянської РДА, районної та міської рад нагородили воїнів московсько-української війни, родичів загиблих Героїв, зокрема відзнаку отримала матір Героя Юрія Головченка.

За вагомий особистий внесок у становлення української державності, активну громадську позицію, соціально-економічний розвиток та сумлінну працю на благо громади та всієї держави відзначили громадських діячів та представників трудових колективів Надвірнянщини

Також виконавчий директор Івано-Франківського РВ Асоціації міст України Юрій Стефанчук вручив подяки Надвірнянській районній та міській радам, Надвірнянській РДА та ГО “Мистецька агенція “Фист” за реалізацію проекту «Проведення на території замку Куропатви (Пнівський замок XV століття) в м.Надвірна етнофестивалю «Дженджур Фист».

Поширити

Last modified: 27.08.2019