Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

«Герої не вмирають!»: 29 серпня День пам’яті захисників України

29.08.2019

Вперше, Україна на офіційному рівні 29 серпня відзначає День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.  Також в ці дні минає п’ята річниця Іловайської трагедії 2014 року.

В останні дні серпня згадуємо героїв, що загинули в Іловайському котлі та в операції із визволення Іловайська у серпні 2014 року. Бої за Іловайськ продовжувалися із 6 серпня по 3 вересня 2014 року. В ході  боїв 18 серпня українські військові і добровольчі батальйони увійшли в місто Іловайськ. Вони взяли під контроль значну частину міста, але коли туди зайшла регулярна російська армія, 23-24 серпня вони опинилися в оточенні. коридор для українських військових, які перебували в оточенні. О 8.15 українські добровольці та військові почали рух з міста колонами по так званому «зеленому коридору», але під час виходу були підступно розстріляні ворогами. За офіційними підрахунками, у період боїв за Іловайськ загинуло 366 українських військових, зниклих безвісти – 158, поранених було 429, полонених – 300.

Жертовний героїзм та віддана любов українських воїнів до Своєї Богом Даної землі, які зупинили власними життями пряму російську агресію повинні пам’ятатися всіма наступними поколіннями. Війна за незалежність ніколи не проходить безкровно, а Україна назавжди запам’ятає своїх мужніх синів та дочок. Українські військові вписали нову героїчну сторінку в боротьбі за Українську державу. Низький уклін сім’ям, батькам, дружинам чоловікам, дітям, дівчатам котрі втратили у московсько-українській війні захисника чи захисницю України. Пам’ятаємо і не забудемо! Герої не вмирають!

З шаною

Голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак

Поширити

Last modified: 29.08.2019