Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Бібліотекарі Надвірнянського району відзначили своє професійне свято

01.10.2019

30 вересня відзначають Всеукраїнський день бібліотек. Це чудова нагода відзначити роль книгозбірні у житті кожного українця і зокрема зростаючих поколінь. Це також можливість привернути увагу суспільства до ролі і високої місії бібліотекаря – навчати орієнтуватися у потоці інформації, сприяти оволодінню навичками пошуку та використання ресурсів на різних носіях і допомогти усвідомити значення бібліотеки суспільства знань, допомогти зрозуміти, що бібліотеки єднають світ, а бібліотекарі є хранителями, збирачами духовних скарбів, помічниками і порадниками на шляху до знань і мудрості.

Надвірнянська міська бібліотека для юнацтва гостинно відчинила двері для усіх-усіх, хто впродовж року відвідує книгозбірню.

Із Всеукраїнським днем бібліотек працівників та користувачів прийшли привітати представники місцевої влади, зокрема заступник голови районної ради Ігор Писклинець, заступник міського голови Василь Василенко. Також вітали зі святом головний редактор місцевої газети Народна Воля Іван Гриджук, голова Надвірнянського районного об’єднання «Просвіта» ім. Т. Шевченка Богдан Березицький та представники природного заповідника «Горгани».

У своєму вітальному слові заступник голови районної ради Ігор Писклинець відзначив важливу роль бібліотекарів у формуванні особистості кожної людини. Побажав творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення, радості, щастя, добра і нових успіхів у благородній просвітницькій справі.

Кращих працівників бібліотек за вагомий особистий внесок у розвиток бібліотечної справи, багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек нагородили грамотами та подяками.

Під час урочистих заходів звучали музичні вітання від соліста районного будинку культури Віктора Чудновського та керівника народного муніципального оркестру «Аркан» ім.. Сергія Орла Володимира Остап’юка.

Комедійну постановку про «силу інтернету» в сучасному світі продемонстрували бібліотечні працівники Пнівської бібліотеки.

З професійним святом своїх колег привітала  директор Надвірнянської центральної районної бібліотеки Галина Волошин, яка відзначила роботу окремих бібліотек району та подякувала всім працівникам бібліотечної справи за плідну співпрацю.

Варто зазначити, що волонтери громадської організації БУР – Будуємо Україну Разом, серед яких юнаки і дівчата з Надвірної та різних областей України, а також двоє іноземців, один із них Габріель з Ірландії, при сприянні місцевої влади і «Карітасу», волонтерки із США Леслі Нолан і туристично-інформаційного центру (кер. Володимир Гринішак) у серпні взялися за відновлення юнацької бібліотеки у нашому райцентрі.

Взагалі, юнацька бібліотека зазнала і зазнає неповторних і позитивних змін. До оновлення приміщення активно долучилася районна та місцева влада. Тут реконструйовано туалетну кімнату, встановлені енергозберігаючі вікна, проводять ремонт даху приміщення. Усе це додає світла і простору та здійснення мрій бібліотекарів, щоб бібліотеку почали відвідувати побільше вдячних читачів. Спільно з волонтерами, юнацьку бібліотеку перетворили на сучасну культурно-відпочинкову зону.

Відвідуйте бібліотеку та поринайте в цікавий світ книг!

Поширити

Last modified: 01.10.2019