Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

В районній Станції юних техніків відбувся конкурс юних фотолюбителів

09.10.2019

8 жовтня на базі районної Станції юних техніків відбувся конкурс фотолюбителів серед дітей.  Мета заходу – естетичне виховання дітей та молоді засобами фотомистецтва, популяризація наукових та технічних досягнень в мистецтві фотографії, виявлення творчо обдарованої молоді області, відкриття юних обдарувань та сприяння розвитку їх творчої особистості.

Конкурс-змагання проводиться щорічно. Цьогоріч в ньому взяли участь 9 юних фотографів, які представляли творчі колективи з позашкільних навчальних закладів району. Відповідно до вікової категорії було сформовано дві групи: старша та молодша. Для оцінки конкурсних робіт були запрошені радник голови районної ради, член НСЖУ Вікторія Пицюк, методист відділу освіти Надвірнянської РДА Лілія Івасик та фотограф, керівник студії «Трембіта» Роман Глодан. 

Директор Станції юних техніків Василь Гайдаш привітав учасників змагань та членів журі, розповів про досягнення переможців попередніх фотоконкурсів та побажав всім творчої наснаги, а членам журі не бути строгими до юних митців.

Вдалого кадру побажала конкурсантам радник голови районної ради Вікторія Пицюк та наголосила, що головне не хвилюватися і з креатином підходити до завдань. Адже знимки на сьогоднішній день і сама професія фотографа є різновидом мистецтва, яке кожен прагне опанувати, та не кожному все ж вдається.

Свої настанови юним фотографам висловив фотохудожник Роман Глодан та методист відділу освіти Лілія Івасик.

Попередньо було проведено жеребкування щодо визначення номінацій, ними стали: селфі, тварини і птахи та пейзаж. Після  кожен учасник мав одну годину для того, щоб на вулицях міста зробити відповідні фотороботи.

Оцінювали світлини члени журі за 12 критеріями, спільно виставляли бали і, таким чином, визначили переможців. Серед талановитих юних фотомитців вкрай важко було розподілити призові місця. Однак представлять Надвірнянщину на обласному конкурсі відповідно переможці, а саме:

1 місце старша група – Тороус Юлія Сергіївна, учениця Надвірнянського ліцею, вихованка гуртка «Системне програмування» Надвірнянської районної станції юних техніків;

1 місце молодша група – Гаврилюк Христина Романівна учениця Верхньомайданської ЗОШ І-ІІ ст., вихованка гуртка «Цифрова фотографія» Надвірнянської районної станції юних техніків;

Вітаємо юних фотолюбителів та бажаємо їм подальших перемог!

Поширити

Last modified: 09.10.2019