Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Воїни з Надвірнянщини здобули перемогу на чемпіонаті зі змішаних єдиноборств «Army MMA».

05.11.2019

Захисники з Надвірнянщини Василь Сіщук 8 ОПСП (с.Пнів), Назар Кішак БОП «Івано-Франківськ» (смт.Делятин) та Андрій Варварук ОЗСП «Вега» (с.Молодків) стали переможцями чемпіонату зі змішаних єдиноборств ММА серед учасників АТО/ООС – «Army MMA».

2 листопада, в манежі Івано-Франківського коледжу фізичного виховання відбувся чемпіонат зі змішаних єдиноборств ММА серед учасників АТО/ООС – «Army MMA».

Такий захід в Івано-Франківську провели вперше. На чемпіонат приїхали 24 бійці не тільки з Прикарпаття, Києва, Вінниці, Львова, Одеси, Дніпра та Тернополя. Глядачі мали змогу побачити 12 поєдинків за Кубок бою вечора.

«Організувавши такий турнір, ми хочемо показати цілій Україні, що реабілітація через спорт дуже ефективна і вона потрібна багатьом бійцям, щоб мати мотивацію повертатися до мирного життя», – підкреслив в одному з інтерв’ю ветеран російсько-української війни Назар Кішак, який є також ініціатором турніру.

У октагон виходили найсильніші учасники АТО/ООС, представники змішаних єдиноборств з різних регіонів України. Учасники билися три раунди по дві хвилини. Оцінювали змагання професійні сертифіковані судді Федерації змішаних єдиноборств України. Спортсмени попередньо пройшли етап зважування, їх поділили на пари за ваговою категорією.

Як зазначає ветеран російсько-української війни, учасник змагань Василь Сіщук, бійці не виходять на двобій один з одним, а для популяризації даного виду спорту. Крім того це можливість показати українському суспільству, що звання «ветеран російсько-української війни» звучить гордо.

Захисник Андрій Варварук активно займався спортом і до війни, зокрема боксом та кікбоксингом, приймав участь в різних спортивних змаганнях. Виграв кілька відкритих чемпіонатів області і часто посідав призові місця. Про проведення турніру із змішаних єдиноборств ММА серед учасників бойових дій, Андрію повідомив товариш і він не вагаючись спробував свої сили. З 2015 по 2018 пройшов 3 ротації на сході України і вважає, що реабілітація військових через спорт є одним із кращих способів.

Бійці російсько-української війни з Надвірнянського району показали видовищні поєдинки і вкотре довели, що в здоровому тілі – сильний козацький дух. Відвага, мужність і жага до перемоги! Українські воїни завжди напоготові до будь-яких випробувань.

Також, в перерві між поєдинками в рамках проектів «Житло воїнам АТО» і ЖБК «Соціум» представники Івано-Франківської Міської асоціації учасників АТО вручили побратимам ключі до новеньких квартир.

Вітаємо наших незламних Титанів. І хай множаться перемоги!

Поширити

Last modified: 06.11.2019