Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Надвірнянщина відзначила День Гідності та Свободи

21.11.2019

21 листопада шість років тому почався відлік нової української історії. Саме в цей день на Майдан Незалежності в Києві вийшли молодь, студенти і прості громадяни захистити національне майбутнє України, іще не знаючи, що попереду чекають місяці холодного Майдану, сотні поранених, а кращі з кращих увійдуть до лав Небесної Сотні. Не десятки, а сотні тисяч людей по всій Україні стояли на Майдані протягом 3 місяців холодної зими, заради незалежності і свободи Української держави, заради честі і гідності Української нації, заради достойного життя кожного громадянина у вільній європейській державі.
З нагоди Дня Гідності та Свободи, шостої річниці Революції Гідності та на знак вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні і всіх полеглих за свободу та незалежність України 21 листопада 2019 року у Надвірні відбулись урочисті заходи.
Заходи розпочались на Майдані Шевченка за участі представників районної та міської влади, духовенства, учасників Революції Гідності, учасників російсько-української війни, ветеранів районного Братства ОУН-УПА, студентів і викладачів Надвірнянського коледжу НТУ, вихованців Прикарпатського військово-спортивного ліцею, учнів та вчителів шкіл Надвірнянщини, представників громадських організацій та політичних партій, жителів району.
Всі присутні спільно виконали Державний Гімн України, керівники району і міста поклали квіти і лампадки до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні. В скорботі і шані учасники віча схилили голови в хвилині мовчання за невинно убієнними Героями Небесної Сотні. Священнослужителі відправили поминальну панахиду за тими, хто ціною власного життя відстоював свободу на Євромайдані і територіальну цілісність Української держави у боротьбі з російським агресором.
У своєму зверненні з нагоди Дня Гідності та Свободи голова районної ради Іван Гурмак відзначив:
«Не одне покоління виховуватиметься на прикладі Героїв Небесної Сотні та московсько-української війни. У нерівному бою мітингувальники Майдану, а нині українські захисники не дали «небу впасти». Вони зберегли Свободу і Гідність нації. Нескорені, вільні воїни, котрі в лавах перших творять наше з вами майбутнє. Приношу слова щирої вдячності та низький уклін активістам та учасникам Революційних подій, воїнам московсько-української війни, волонтерам та родинам загиблих Героїв Надвірнянщини. Хай непохитною буде віра в перемогу над ворогом та гідне майбутнє на Своїй Богом Даній землі! Пам’ятаймо щоденно як дорого дається нам наша Свобода, проживаймо своє життя Гідно, бо тільки так можна віддячити тим, хто в боротьбі душу й тіло положили за кожного з нас. Іван Франко писав: «Доки будете жити в громадськім порядку, дружно держатися купи, незламно стояти всі за одного, а один за всіх, доти ніяка ворожа сила не побідить вас…” Революція Гідності – це революція української свідомості. Дбаймо про свою країну і змінюймо її на краще, бо ми в ній живемо! Слава Україні! Героям Слава!»

В унісон із патріотичними промовами звучали патріотичні музичні композиції.

Збулися слова провідника української нації Степана Бандери: «І настане час , коли один скаже : Слава Україні ! І мільйони відповідатимуть : Героям слава!». Пам’ятаймо уроки української боротьби та будьмо гідними Героїв України. Революція Гідності показала всьому світу силу української нації, незламність та єдність.

Поширити

Last modified: 21.11.2019