Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

«Волонтером може бути кожен!»

05.12.2019

Міжнародний день волонтера волонтери Надвірнянщини відзначили, ділячись досвідом з молоддю, та закликаючи до благодійності. Нині доброчинність об’єднує людей в усіх сферах життя і, безперечно, цей день є святом кожного, хто готовий підтримати ближнього. Адже, кожен з нас може бути волонтером і повинен прагнути до цього звання.

З нагоди Дня волонтера в соціальному центрі БФ «Карітас-Надвірна» відбувся урочистий захід, в якому взяли участь: волонтери, представники влади, учасники російсько-української війни, ліцеїсти, учні, студенти Надвірнянського коледжу НТУ, громадськість, представники громадських організацій.

Захід розпочався зі  спільної молитви. Отець Андрій Будзак, керівник БФ «Карітас-Надвірна»,  відзначив надзвичайну роль волонтерства в суспільстві, необхідність надавати допомогу тим, хто її найбільше потребує, розповів про головні напрямки роботи благодійного фонду, про співпрацю з іншими організаціями, зокрема м.Крнов (Чехія) тощо.

Голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак, заступник голови Надвірнянської РДА Ярослав Гундяк та керуючий справами міської ради Олег Антонюк привітали волонтерів зі святом  та вручили спільні грамоти за активну громадянську позицію спрямовану на формування патріотичної свідомості, любові до України, ініціативність та з нагоди Міжнародного дня волонтера.

Зокрема голова районної ради Іван Гурмак подякував за активний волонтерський рух на Надвірнянщині і побажав, щоб зроблене добро верталося сторицею.

Волонтери стали надійним фронтом допомоги та підтримки української армії з часу московської окупації і по сьогоднішній день. Про це та про волонтерську допомогу БФ «Свобода Гідність Перемога» розповів волонтер, депутат обласної ради Михайло Іваночко.

Також грамоти й подяки за допомогу та підтримку від військових бригад представникам навчальних закладів району вручили ветерани російсько-української війни, голова Го «Надвірнянська об’єднання воїнів АТО» Олег Туєшин та голова ГО «Об’єднання «Воїни Прикарпаття» Юрій Остапчук.

Учасники заходу переглянули відеоролики про волонтерську діяльність БФ «Карітас-Надвірна» та БФ «Свобода Гідність Перемога».

Волонтером може бути кожен. Адже волонтерство – це благородна місія людини, що полягає в безкорисливій допомозі іншим.

Поширити

Last modified: 09.12.2019