Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Круглий стіл з нагоди вшанування ліквідаторів на ЧАЕС

15.12.2019

14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який встановлений згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року, на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС. Сім місяців 1986 року, протягом яких героїчними зусиллями та самовідданою мужньою працею сотень тисяч простих людей, які брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, вдалось приборкати вогнище радіації. Зупинити активний викид радіоактивних речовин в атмосферу вдалося лише ціною масового опромінення тисяч ліквідаторів, які врятували світ від ще серйознішої катастрофи.

Із метою гідного вшанування пам’яті подвигу ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, напередодні у великій залі районної ради відбувся круглий стіл за участі безпосередніх учасників тих лихоліть та керівництво району, міста, зокрема голова районної ради Іван Гурмак, заступник голови РДА Ярослав Гундяк, заступник міського голови Василь Василенко, голова районної організації «Союз Чорнобиль України» Роман Бенюк, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, керівництво та представники управління соцзахисту, Надвірнянського об’єднаного управління Пенсійного фонду та КП «Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги».

На початку засідання голова районної ради Іван Гурмак відзначив подякою  ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

«Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Жодна статистика не покаже, скільки людських доль понівечено цією жахливою трагедією. Дякуємо героям, людям різних професій, які в екстремальних умовах доклали титанічних зусиль для приборкання нещадного атому та не допустили збільшення масштабів трагедії. Бажаю всім ліквідаторам міцного здоров’я та добробуту в родинах.» – зауважив Іван Гурмак.

Під час засідання круглого столу учасники обговорили низку важливих питань. Зокрема,  щодо покращення соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, пенсійного, медичного забезпечення, пільгового проїзду в автотранспорті тощо. 

Поширити

Last modified: 16.12.2019