Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

На Надвірнянщині урочисто засвітили головну ялинку та відкрили фестиваль «Файне Різдво у Надвірній»

19.12.2019

19 грудня, в День святого Миколая, головна ялинка Надвірнянщини засяяла новорічними вогнями. Цього дня також стартував культурно-мистецький проект “Файне Різдво у Надвірній”.

“Файне Різдво у Надвірній” має на меті об’єднати всіх мешканців та гостей Надвірнянщини, які відзначатимуть новорічно-різдвяні свята, щирими колядками та добрими віншуваннями в теплій родинній атмосфері, де справді відчувається дух Різдва. Найтриваліший фестиваль “Файне Різдво” відбуватиметься протягом місяця з 19 грудня по 20 січня. 

Надвірнянська лісова красуня щороку стає все більш унікальною, її прикрасили іграшками, виготовленими, розписаними і розмальованими на гуцульський та яворівський манер викладачами художньої школи, станції юних техніків, та волонтерами. Ілюмінація, ялинкові прикраси, яким притаманні українські символи і кольори, що є в писанці, у вишивці, роблять новорічне дерево особливою і неповторною. Також за доброю традицією Різдва встановлено шопку.

Привітали мешканців та гостей Надвірнянщини голова районної ради Іван Гурмак, голова РДА Володимир Пасько та в.о.міського голови Тарас Пекарський.

У своєму вітальному слові очільник депутатського корпусу районної ради Іван Гурмак відзначив важливість дотримання національних традицій і насамперед Різдвяних.

“Черговий рік поспіль в рамках фестивалю «Файне Різдво у Надвірній, маємо можливість продемонструвати культурне багатство Надвірнянщини, колоритність та самобутність. Тож, бажаю всім доброго настрою, , щоб Різдвяні свята були радісними, а рік новий – багатим на успіхи. Хай разом із співом колядок та щедрівок обдарує Вас Всевишній здоров’ям, радістю, вірою, надією та любов’ю. Щоб примножились сімейним щастям, гараздами та достатком Ваші оселі. Натхнення та Божого благословення! Мирного неба над всією Україною!”

Святкове дійство розпочалось із колядок та композицій на різдвяну тематику. Новорічно-різдвяну атмосферу дарували художні колективи та солісти районного будинку кулльтури, зокрема народний фольклорно-етнографічний колектив «Шовкова косиця», дитячий колектив Надвіртнянського РБК «Веретено» та інші.
Засвічували зелену красуню під мелодії новорічних пісень, колядки, щедрівки та веселі вигуки малечі: – “Ялинко засвітись!”.

На святковому майданчику розгорнули новорічний ярмарок де можна буде придбати різноманітні авторські смаколики і сувеніри. На відкриття завітали керівники району та міста, жителі і гості Надвірнянщини. Перед ялинкою зібралось чимало малечі, яка, не чекаючи офіційного відкриття, намагалась танцювати та веселитись.

Спільними зусиллями Надвірнянської районної ради, райдержадміністрації та міської ради, жителів та гостей Надвірнянщини в новорічно-різдвяний цикл свят розважатиме та дивуватиме Різдвяною феєрією з 19 грудня 2019 року до 19 січня 2019 року фестиваль “Файне Різдво у Надвірній”. Відділом культури Надвірнянської РДА підготовлена велика мистецька програма фестивалю, в якій братимуть участь близько пів сотні художніх колективів і не тільки з Надвірнянського району, а й загалом з Прикарпаття.

Запрошуємо жителів та гостей Надвірнянщини завітати на фестиваль “Файне Різдво у Надвірній” та збагатитися новорічно-різдвяним настроєм і враженнями.

Поширити

Last modified: 21.12.2019