Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Іван Гурмак: Крути – це бій за майбутнє, майбутнє України, бій на смерть, який триває й досі.

29.01.2020

29 січня 102 річниця як українці стримали наступ російського ворога на Київ у далекому 1918 році. Нерівний бій біля залізничної станції Крути між 4-тисячним підрозділом московської Червоної гвардії та загоном київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що нараховував майже чотири сотні вояків, дозволив оборонцям української державності призупинили наступ противника та здійснити організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости. Російські радянські загарбники втратили боєздатність на чотири дні.

Проявивши жертовність і героїзм заради Незалежності України, холодного січневого дня 1918 року проти більшовизму виступили зовсім юні, але нескорені захисники своєї нації. Крути – це бій за майбутнє, майбутнє України, бій на смерть, який триває й досі.

Герої Крут – це перші «кіборги» української історії!

Жоден з них не зламався, не покинув передових позицій. Вони проявили справжню відданість національній ідеї, власним прикладом ствердили, що український національний дух непоборний і без вагань віддали молоде життя в ім’я свободи своєї нації.

Довго Крути сприймали як трагедію, та зараз бачимо в них геройську сторінку нашого народу. Приклад юнацтва сторічної давнини, є натхненням і сучасним воїнам московсько-української війни. Маємо гідно продовжувати справу предків і шанувати їх пам’ять!

Нехай героїчний чин крутянців закликає нас до боротьби за Велику Україну і гідне майбутнє. Борімось до перемоги, яку Україна чекає з 1918 року, а для цього нам потрібна єдність та рішучість, а також завзяття і відвага, яку проявили ті, молоді юнаки, прибувши на станцію Крути 100 років тому.

Слава Україні!  Слава Героям Крут!

Голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак

Поширити

Last modified: 29.01.2020