Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Годиною пам’яті на Надвірнянщині відзначили 102-річницю бою під Крутами

30.01.2020

29 січня на Надвірнянщині відзначили 102-річницю з дня, коли відбувся найбільш самовідданий, один з найжорстокіших боїв в історії України – бій під Крутами. З нагоди цієї пам’ятної дати в районному будинку культури відбулась година пам’яті присвячена Героїчному чину юних крутянців.

Участь у заходах взяв голова районної ради Іван Гурмак, заступник голови райдержадміністрації Ярослав Гундяк, народний депутат Зіновій Андрійович, ветерани Надвірнянської станиці Всеукраїнського Братства вояків ОУН-УПА, курсанти та викладачі Прикарпатського військово-спортивного ліцею, пластуни Надвірнянщини, учні шкіл, представники громадських організацій, підприємств, установ району та громадськість.
Заходи розпочались з виконання Гімну України.

Хвилиною мовчання учасники пам’ятного заходу вшанували пам’ять Героїв Крут, Небесної Сотні та всіх, хто склав свої життя на вівтар Української незалежності.

В знак подяки героїчному чину крутянцям, патріотичні вірші та музичні композиції звучали у виконанні солістів та ансамблю районного будинку культури, Гвіздського сільського будинку культури, вихованців Районного центру дитячої творчості та національно-патріотичного виховання.

На завершення всі присутні виконали гімн українських Січових Стрільців “Ой у лузі червона калина”

Голова районної ради Іван Гурмак відзначив, що довго Крути сприймали як трагедію, та зараз бачимо в них геройську сторінку української нації у боротьбі за свою державність та самостійність.
На сьогоднішній день, згадуючи Бій під Крутами, пам’ятаймо, що маємо вже новітні героїчні бої, подвиги полеглих Героїв російсько-української війни того ж таки Донецького та Луганського литовищ, Іловайського котла, боїв за Дебальцеве, Савур-Могилу та інші.

Війна триває і кожен з нас повинен в своїй праці прикладатися до загальнонаціональної перемоги, не залишаймось осторонь, щоб не повторювалась історія, коли всього сотні українців готові пожертвувати собою заради майбутнього цілої нації.

Слава Україні! Слава Героям Крут!

Поширити

Last modified: 30.01.2020