Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

У Надвірній відбувся кінопоказ фільму «Крути 1918»

10.02.2020

До 102-ї річниці бою під Крутами, у місті Надвірна в кінотеатрі «63» відбувся  показ художньої стрічки «Крути 1918», в основі якого реальні події бою проукраїнської молоді з червоноармійцями під час Перших Визвольних Змагань. 

Кінопоказ відбувся за сприяння голови районної ради Івана Гурмака  та голови РО ВО «Свобода», депутата обласної ради Михайла Іваночка.

Як наголосив Іван Гурмак  цей фільм розповідає про молодих юнаків, сповнених мрій та життєвих планів, які вірили в незалежну Україну, в свій народ, які беззастережно та сміливо йшли захищати свою державу. Ця історія актуальна і сьогодні, юні крутяни – це прообраз сучасних молодих українців, які так само самовіддано йдуть захищати Україну на Сході. Тому кінопоказ таких фільмів є таким собі видом національно-патріотичного виховання молоді.

Зал кінотеатру був переповненим, глядачі навіть сиділи на підлозі. На кінопоказ завітали діти, молодь, а також учні Гвіздської ЗОШ з вчителями, пластуни  Станиці Надвірна, вихованці військово-спортивного ліцею та викладачі, учні Надвірнянської ЗОШ №1 та вчителі, молодь МГО «Сокіл», волонтери, військові та інші.

Художній фільм «Крути 1918» – це режисерська робота Олексія Шапарєва. Картина знята у жанрі історичний екшн за реальною історією героїчного бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року.

На тлі доленосних подій в країні двоє братів Андрій і Олекса Савицькі закохуються у прекрасну Софію. Більшовики підступають до Києва, місто наповнене “червоними” агентами. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом усі боєздатні частини армії, включно з юнкерами і студентами. Чотири сотні юнаків, серед яких Андрій і Олекса, стають проти 4-тисячного добре озброєного війська.

Після перегляду стрічки всі присутні спільно помолилися за душі Героїв України.

Також глядачі ділилися враженнями та висловлювали бажання щодо необхідності проведення подібних заходів.

Нагадаємо, що такий кінопоказ українського кіно організовано вже втретє.

Поширити

Last modified: 11.02.2020