Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

В Івано-Франківську відбувся тематичний захід пам’яті Героїв Небесної Сотні

28.02.2020

27 лютого в місті Івано-Франківськ у Центрі національно-патріотичного виховання ім. Степана Бандери відбувся тематичний захід присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні. На запрошення заступника директора Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради з дошкільної та професійно-технічної освіти Маріанни Смаль відвідали захід учасники Революції Гідності з Надвірнянщини: депутат обласної ради Михайло Іваночко, радник голови районної ради Вікторія Пицюк, депутат районної ради Василь Білоус,  голова БФ «Свобода Гідність Перемога» Зеновія Дробаха.

Патріотичну програму підготували представники учнівського самоврядування. Звучали патріотичні музичні композиції та поетичні рядки.

Присутні мали змогу переглянути відеоролики про події 6-річної давності, а також про життя Героя Небесної Сотні, студента з Івано-Франківська Романа Гурика та послухати власні переживання і думки доньки загиблого Героя Небесної Сотні Сергія Дідича з Городенки.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Про Революційні події розповів депутат обласної ради Михайло Іваночко:

«Шість років тому Революція Гідності нагадала нам Українцям , що ми є гідними нащадками наших Героїв які в різні роки віддали життя за волю та Незалежність України! То була справжня Революція Гідності, а не Євромайдан, як дехто говорить. Пригадую ті події і хтось справді дивом вцілів, однак за нашу з Вами гідність і свободу Герої Небесної Сотні віддали свої життя. Пам’ятаю  побратима, Героя Небесної Сотні Сергія Дідича. Він був справжнім воїном і тоді одним з комендантів Майдану, що вмів організувати всю роботу. Адже людей  потрібно було чимось зайняти, дати їм певну роботу. Кожен відповідав один за одного і дуже прикро, що багатьох не вдалося вберегти від загибелі. Я впевнений, що жодна смерть не є даремною і таким шляхом Україна відроджується, міцніє і врешті решт переможе. Сьогодні маємо чергові виклики в боротьбі за нашу з Вами Незалежність, мусимо разом захистити Українську Землю від зовнішнього і від внутрішнього ворога.» – відзначив Михайло Іваночко.

Поділився революційними та фронтовими спогадами офіцер запасу 93 ОМБ (Холодний Яр), депутат районної ради Василь Білоус, який порадив учнівській молоді вчити українську історію та головне вчитися на помилках попередніх поколінь. Боєць зауважив, що нашим предкам в часи національно-визвольних змагань було набагато важче, але вони не скиглили, а боролися з твердою вірою в перемогу.

На завершення Маріанна Смаль подякувала всім присутнім, зокрема учнівському самоврядуванню за підготовку тематичного заходу та учасникам революційних подій за їхній вагомий національний внесок .

Поширити

Last modified: 01.12.2020