Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Відбулось засідання ХХХІІІ позачергової сесії районної ради

17.03.2020

17 березня під головуванням голови Надвірнянської районної ради Івана Гурмака відбулася позачергова ХХХІІІ сесія районної ради. Для її роботи зареєструвалося 19 депутатів районної ради, що дозволило ухвалити відповідні рішення.

Термінове засідання було скликано щодо підписання так званих Мінських домовленостей, в який йдеться про створення консультативної ради спільно з бойовиками ОРДЛО. Такі дії районні обранці вважають капітуляцією перед окупантом, а саме Росією.  Крім того у зв’язку введення карантинних заходів щодо поширення коронавірусу COVID-19 на порядок денний винесли два питання: про епідеміологічну ситуацію в районі та про внесення змін до рішення районної ради від 18.12.2019  № 710‑31/2019 “Про районний бюджет на 2020 рік”.

Розпочали засідання із молитви та спільного виконання Державного Гімну України. Голова районної ради Іван Гурмак зачитав порядок денний та наголосив на важливості прийняття кожного рішення.

Розглянувши пропозицію депутатської фракції районної ради “Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, депутати районної ради одноголосно, внісши правки, схвалили звернення районної ради до Президента України В. Зеленського, Голови Верховної Ради України Д. Разумкова, Голови Служби безпеки України І. Баканова щодо недопустимості реалізації плану прямих переговорів з представниками терористичних угрупувань ОРДЛО.

Текст звернення озвучив депутат районної ради Сергій Штогрин, який відзначив:

«Створення так званої “Консультативної ради” за участю представників терористичних угрупувань ОРДЛО фактично відкриває шлях до зняття міжнародних санкцій з Москви. На ділі цей “мирний план” означає капітуляцію України перед ворогом і продовження війни. У результаті підписаного документу Росія не бере на себе жодних зобов’язань щодо виконання раніше домовленого, вона присутня в лише статусі спостерігача. Таким чином зовнішню воєнну агресію зі сторони Росії проти України як протокольно, так і процедурно буде зведено до “внутрішнього конфлікту в Україні”, а РФ буде лише спостерігачем, як Німеччина, Франція та ОБСЄ.»

Депутати районної ради заслухали начальника Надвірнянської міськрайонної філії Державної установи “Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України Оксану Жеревчук щодо епідеміологічної ситуацію в районі у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19. За її словами ефективним методом щодо унеможливлення поширення COVID-19 є саме карантин. Тому кожен українець повинен строго дотримуватися вимог карантину. Про готовність медиків до епідемії розповіла  директор комунального підприємства “Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги” Емілія Сем’янів, яка відзначила, що на сьогодні медики потребують повного забезпечення захисними засобами. Директор комунального некомерційного підприємства “Надвірнянська центральна районна лікарня” Сергій Ємельянчук відзначив, що ЦРЛ готова розгорнути стаціонари у випадку поступлення хворих. Також додав, що протягом кількох днів повинні надійти спеціальні тести на виявлення COVID-19. Погіршення епідеміологічної ситуації очікують уже через 5 днів.

Для забезпечення медичних працівників необхідними засобами захисту за рішенням районної ради до резервного фонду районного бюджету додали 500 тис. гривень. Оскільки процедуру закупівлі медичних засобів уряд спростив, вже днями для медичних працівників придбають необхідні засоби захисту у боротьбі з інфекцією корона вірусу.

На запитання як діяти людям, котрі повернулися з-за кордону, медики закликають самоізолюватися на період 14 днів.

Голова районної ради Іван Гурмак зазначив, що повертаючись з країн, де йде стрімке поширення епідемії, люди повинні розуміти, що вони відповідають не тільки за себе, а й за здоров’я та життя своїх рідних і близьких тут в Україні. Найкращим виходом є самоізоляція.

«Ситуація з епідемією корона вірусу в державі і в світі змінюється щодня, тож треба бути готовим до всього. На сьогодні закликаю мешканців Надвірнянщини бути свідомими та дотримуватися карантину, щоб не дати вірусу змоги розповсюджуватися. В жодному разі непотрібно панікувати, а дотримуватися правил щодо профілактики COVID-19 та алгоритму дій у разі його виявлення.» – наголосив Іван Гурмак.

Голова районної ради рекомендував депутатам районної ради провести Інформаційне роз’яснення із своїми виборцями в он-лайн чи телефонному режимі.

Поширити

Last modified: 17.03.2020