Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

На Надвірнянщині одужали дві людини хворих на COVID-19

15.04.2020

15 квітня за участі голови районної ради Івана Гурмака відбулося чергове засідання районного штабу протидії епідемії коронавірусу COVID-19.

За даними КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня» Надвірнянської районної ради та Надвірнянської міськрайонної філії ДУ «ІФ ОЛЦ МОЗУ» станом на 08:00 год. 15 квітня отримано 131 результат лабораторних досліджень випадків COVID-19, з них:

56 – позитивних (в тому числі 5 летальних),

75 – негативних

72 проби знаходяться на ПЛР- дослідженні.

Коронавірусна хвороба виявлена: м. Надвірна – 36, смт. Битків – 2, с. Білі Ослави – 1, с. Верхній Майдан – 1, с. Гаврилівка – 3, с. Гвізд – 1, смт. Делятин – 1, с. Заріччя – 1, с. Зелена – 3, с. Лоєва – 1, с. Пасічна – 1, с. Пнів – 1, с. Стримба – 1, с. Тисменичани – 2, Чорні Ослави – 1.

Варто зазначити, що на разі Надвірнянська лікарня також приймає хворих з Яремчанщини.

Головний лікар КНП «Надвірнянська ЦРЛ» Сергій Ємельянчук відзначив, що згідно отриманих повторних результатів тестів двоє хворих на  COVID-19 – одужали. Щодо забезпечення засобами індивідуального захисту медичних працівників за словами Сергія Ємельянчука працівники ЦРЛ забезпечені всім необхідним на наступні 4 дні. Щодо кількості тестів для тестування COVID-19 то на даний час їх є 1800 шт. Станом на 15 квітня на благодійному рахунку КНП «Надвірнянська ЦРЛ» більше 300 тис. гривень благодійних коштів. Звіти про благодійні надходження та відповідно здійснені закупівлі на ці кошти буде офіційно оприлюднено медичними установами району.

Присутні погодили алгоритм дій щодо вжиття додаткових заходів для запобігання поширенню на території району коронавірусної хвороби в період Великодніх свят. Зокрема для патрулювання території Надвірнянщини до поліції долучаться працівники МНС. Крім того планується проведення дезінфікуючих заходів на території церков міста  та мікрорайонами міста.

Голова районної ради Іван Гурмак відзначив, що ситуація з поширенням COVID-19 залежить від кожного мешканця району. Звісно, важко звикнути до карантинних обмежень, але варто пам’ятати, що вони тимчасові і від нашої відповідальності залежить повернення до звичного ритму життя. Іван Гурмак наголосив на необхідності дотримання умов карантину саме в час Великодніх свят. Адже, вже можна побачити, що в підготовці до свят люди нехтують встановленими правилами, а це призведе до поширення коронавірусного захворювання в майбутньому.

Також члени штабу вкотре нагадали про заборони встановлені в час карантину Урядом. Нагадуємо, з 6 квітня посилено умови карантину та встановлено адміністративну відповідальність за порушення у вигляді штрафів. За підсумками засідання штабу надано відповідні протокольні доручення.

Закликаємо мешканців Надвірнянщини будьте свідомими та відповідальними. Залишайтеся вдома! Це головне, чим ви можете допомогти у цій ситуації.

Поширити

Last modified: 15.04.2020