Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Маски, антисептики та Великодні гостинці відправили на передову надвірнянські волонтери

17.04.2020

Волонтери БФ «Свобода Гідність Перемога» спільно з головою Надвірнянської районної ради Іваном Гурмаком закупили та відправили на передову російсько-української війни маски, антисептики та Великодні гостинці.

Допомогу отримають військові одного з підрозділів 10 ОГШб, які обороняють передові позиції на Донеччині. Речі під час карантину передають поштою, тому у вантаж помістили тільки найнеобхідніше. Для бійців надіслали: маски – 100 штук, рукавиці – 100 шт, антисептик+медичний спирт – 10 л., а також паски, ковбаси та інші гостинці. Великодню атмосферу передали у вигляді вітальних листівок та солодких святкових пряників.

Закупівлю необхідних засобів захисту та продуктів волонтери БФ «Свобода Гідність Перемога» зробили за власні кошти, антисептичні засоби надав підприємець волонтер Роман Хопта, частину продуктів харчування від ветеранських організацій району, також домашні смаколики для сина передала мама одного з бійців міста Надвірна..

Голова районної ради Іван Гурмак наголосив:

«Надвірнянщина завжди приймала активну участь у волонтерській допомозі нашим захисникам. Напередодні Великодніх свят три роки поспіль проводилась масштабна благочинна акція «Збери Великодній кошик бійцю російсько-української війни», яка давала можливість відправити інколи й два волонтерських екіпажі на схід. Цьогоріч пандемія коронавірусної хвороби унеможливила проведення такої акції, але власними силами волонтери все ж зуміли спрацювати хоча б для одного підрозділу 10 ОГШБ, які несуть службу на передових позиціях. Це тільки перша така відправка тож при необхідності будемо формувати ще. Ми повинні щоденно пам’ятати про бойові дії на сході нашої держави, про те, що мирним днем ми завдячуємо військовослужбовцям і зокрема хлопцям з Надвірнянщини. Я щиро дякую кожному захисникові, бажаю міцного здоров’я і обов’язково повернутись живими та неушкодженими! Слава Україні! Героям Слава!»

Як зазначила волонтерка, радник голови районної ради Вікторія Пицюк:

«Спілкувалася з бійцями 10 ОГШБ і в один з підрозділів, де на разі відсутні засоби захисту, закупили все необхідне. Відправляємо маски, рукавиці та антисептик. Хлопці деякі стоять на блокпостах, деякі пересуваються по місту, контактують із населенням. Тому такий захист потрібен. Маски пошиті темного кольору і кольору військової форми: не так брудняться, і не так «кидаються» в очі. Тому хлопці на позиціях можуть їх використовувати. Вони багаторазові. Крім того, серед необхідних речей на передовій це антисептики, то  принаймні цим частково вдалося допомогти.»

Дякуємо нашим захисникам, твердої віри, перемоги та миру всім нам! Будьте здорові!

Поширити

Last modified: 17.04.2020