Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Для Надвірнянської лікарні придбали нове медичне обладнання

14.05.2020

За кошти місцевих бюджетів для потреб КНП «Надвірнянська ЦРЛ» придбали нове медичне обладнання, а саме апарат штучної вентиляції легень, дефібрилятор та шприцевий насос. Обладнання передали у відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Зважаючи на майбутнє реформування закладу, протягом каденції Надвірнянської районної ради сьомого скликання, своїм рішенням депутати районної ради щороку виділяли значну суму коштів з районного бюджету  в напрямку покращення матеріально-технічної бази, а також на ремонт приміщень медичних закладів району. Тож, це дає змогу розширити спектр надання медичних послуг Надвірнянською ЦРЛ максимально до вимог Національної служби здоров’я.

За сприяння голови районної ради Івана Гурмака та підтримки депутатського корпусу районної ради з районного бюджету в поточному році виділено 2 млн.гривень для КНП «Надвірнянська ЦРЛ» та 1 млн.гривень для КНП «Надвірнянська дитяча лікарня» на придбання медичного обладнання для забезпечення повноцінного надання якісних медичних послуг вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги.

«Спільно з депутатами районної ради, докладаємо всіх можливих зусиль для того, аби наші медичні заклади були укомплектовані новими видами медичного обладнання – більш ефективнішим, безпечнішим та надійнішим, аби вберегти здоров’я та життя людей. Важливо, щоб Надвірнянська ЦРЛ могла надавати якомога більше медичних послуг, адже це комфорт мешканців району.» – відзначив голова районної ради Іван Гурмак.

Довідка: згідно з умовами медичної реформи, заклади медицини вторинної ланки повинні мати якісне медичне обладнання, щоб подати пакет документів на отримання ліцензії на ведення медичної практики у Міністерстві охорони здоров’я. Після отримання дозволів на види медичної діяльності буде укладемо договір на надання послуг із Національною службою здоров’я. Всього пакет послуг складається з 22 пунктів. Якщо на первинній ланці медичні заклади отримують кошти в залежності від конкретної кількості пацієнтів, то лікарні другого рівня матимуть фінансування лише за умови надання певної кількості послуг пацієнтам. Приблизно це виглядатиме так: хворий за направленням сімейного лікаря прийшов на прийом до спеціаліста певного профілю, той оглянув його й назначив лікування. Дані про це передаються до Національної служби здоров’я, яка й компенсує витрати лікарні. Після укладання угоди з Національною службою здоров’я лікарі ЦРЛ прийматимуть хворих безкоштовно лише за направленням сімейного лікаря. У такому разі НСЗ відшкодує кошти за медичні послуги. Якщо такого направлення не буде – лікарі нададуть послугу, проте за її вартість доведеться сплатити з власної кишені, згідно із затвердженими тарифами.

Поширити

Last modified: 16.05.2020