Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Нові автомобілі – для сімейних лікарів амбулаторій загальної практики сімейної медицини Надвірнянщини

15.05.2020

Медична реформа первинної медицини продовжується не тільки в містах, а й у селах. Так,  амбулаторії загальної практики сімейної медицини сіл Парище, Білі Ослави і Зелена отримали службовий автотранспорт та комплекти телемедичного обладнання. Всього Надвірнянщина отримала 7 новеньких автомобілів. Вручили сімейним лікарям ключі від автівок представники влади району, зокрема голова районної ради Іван Гурмак, заступник голови районної ради Ігор Писклинець, депутат районної ради Ігор Білоган, голова РДА Володимир Пасько та народний депутат України Зіновій Андрійович.

Автомобілі придбані за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток охорони здоров’я у сільській місцевості. Критерії даних автомобілів повністю відповідають вимогам Міністерства охорони здоров’я України щодо транспортних засобів для сільської медицини.

«Автомобілі будуть у користуванні дільничних лікарів, які працюють у сільській місцевості. Машини сучасні, потужні, зручні, мають підвищену прохідність. Лікарі за будь-яких погодних умов і стану доріг зможуть дістатися до пацієнтів на цих авто. Кожен мешканець нашого району має отримати якісну медичну послугу й, що важливо, одержати її вчасно. Новий автомобіль стане порятунком для сільських жителів, що потребують постійної уваги лікарів», – зазначив голова районної ради Іван Гурмак.

Забезпечення службовим автотранспортом – це один із основних кроків розвитку первинної медичної допомоги у сільській місцевості. Нове авто значно полегшить та покращить роботу сімейних лікарів. Оперативність та комфорт мають стати звичними речами для сільської медицини.

Отримане медичне обладнання – єдиний комплекс, який виконуватиме наступні функції:
– Електрокардіографічне дослідження.
– Вимірювання артеріального тиску.
– Вимірювання частоти пульсу.
– Вимірювання насиченості крові киснем.
– Спірометрія.
– Дерматоскопія.
– Загальний огляд пацієнта з можливістю отримання цифрових зображень

Поширити

Last modified: 15.05.2020