Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

З Днем Хрещення Київської Русі – України

28.07.2020

Шановні мешканці Надвірнянщини!

28 липня, у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, ми відзначаємо День хрещення Київської Русі – України. У 988 році князь Володимир Великий прийняв історичне рішення про хрещення Русі.

День хрещення Київської Русі – України – свято, яке духовно об’єднало українців. Понад 10 століть тому князь Володимир у Києві на Дніпрі хрестив киян і свій народ. Важко переоцінити важливість та наслідки тих подій для розвитку Української держави. Бо саме з хрещенням Русі на наших землях починає утверджуватися істинна духовність, виникає державність, яка була однією з найбільш потужних, великих і розвинених цивілізацій Європи у Х столітті.

Від щирого серця вітаю мешканців Надвірнянщини та духовенство, бажаю, щоб свято хрещення Київської Русі зцілило і об’єднало наші душі у великій вірі до нашого Спасителя, примножувало добробут в кожному домі, давало здоров’я на багато щасливих років і хай небо над Україною буде мирним та сонячним.

Ми завжди маємо пам’ятати, що найголовніша духовна зброя нашого народу – в єдності. Лише разом ми зможемо досягти спільної мети – побудови вільної, сильної, європейської країни – України.

З повагою,

Голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак

Поширити

Last modified: 28.07.2020