Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

З Днем незалежності, українці! З 29-літтям Україно!

24.08.2020

Дорогі краяни, шановні українці!

У ці серпневі дні ми відзначаємо національні свята. Нашій державі виповнюється 29 незалежних років. Україна молода країна на європейському просторі і вона починається з кожного з нас. Що для мене незалежність?

Незалежність – це найбільша цінність всього народу, наша відповідальність за життя в країні. Перш за все відповідальність кожного українця на своєму робочому місці: медиків – за здоров’я нації, вчителів – за освіченість, правоохоронців – за безпеку, держслужбовців – за добробут, і так в кожній сфері нашого життя. Творімо українське майбутнє разом!

Незалежність – це культура й національні традиції. Українська автентичність та самобутність відома по всьому світу. Пісні, танці, обряди та звичаї українського народу стали візитівкою держави та великим надбанням нації. Любімо Україну, шануймо українське!

Незалежність – це духовність.  Ми повинні сповняти волю нашого Творця, чинити добро, дотримуватися Божого закону і головне не втрачати віри в процвітання рідної землі. Пам’ятаймо Бог і Україна понад усе!

Незалежність – це мова. Солов’їна, калинова, рідна українська мова, яка є нашою  національною ознакою, сутністю нашої свідомості. Бо якою мовою ми розмовляємо та на якій мові ми слухаємо, тією мовою ми думаємо. Як писав пророк Тарас Шевченко «Ну щоб здавалося слова, слова та голос, більш нічого. А серце б’ється й ожива, як їх почує..»

Незалежність – це боротьба. І сьогодні цей бій за свободу в наших з Вами руках. За плечима маємо героїчні сторінки історії українського народу, ратні подвиги предків , а наша нинішня перемога  стане перемогою майбутніх поколінь. Ми переможемо згодою і дружністю. І доки незламно стоятимемо всі за одного, а один за всіх, доти ніякий ворог не переможе нас. Сила держави в єдності народу! Дякуємо нашим незламним воїнам за незалежність!

Надвірнянщина – це Україна, Україна – це Ми! Кожен з нас є частиною могутньої держави з тисячолітньою історією, кожен українець є частиною величної нації.

Тож як твердить заповідь українського націоналіста, змагаймо до поширення сили, слави, багатства і простору Української держави!

З Днем незалежності, українці! З 29-літтям Україно!

З повагою

Голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак

Поширити

Last modified: 24.08.2020