Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

В районній раді відбувся День депутата

13.11.2020

13 листопада 2020 року під головуванням голови районної ради Івана Гурмака в Надвірнянській районній раді відбувся День депутата. Районні обранці попередньо розглянули матеріали чергової XХХV сесії районної ради, проведення якої передбачено 19 листопада. На чергову сесію виноситься  більше десятка основних та додаткових питань.

День депутата, як завжди, насичений, дискусійний і конструктивний. Районні обранці обговорили проекти рішень, які пропонуються на розгляд сесії та заслухали доповідачів по  ключових питаннях.

Питання, що рекомендуються для розгляду на тридцять п’ятій сесії районної ради:

  1. Про внесення змін до рішення районної ради від 18.12.2019 № 710‑31/2019 «Про районний бюджет на 2020 рік».
  2. Про внесення змін до рішення районної ради від 20.02.2020 № 730‑32/2020 «Про Програму соціально-економічного та культурного розвитку району на 2020 рік».
  3. Про продовження термінів дії договорів оренди приміщень.
  4. Про передачу в комунальну власність Івано-Франківської міської ради об’єднаної територіальної громади майна відповідних бюджетних установ та вихід зі складу засновників.
  5. Різне.

Присутні заслухали начальника управління фінансів районної державної адміністрації Лесю Свідрак, яка зазначила, що бюджетний 2020 рік був досить напруженим через пандемію  COVID-19.

Очільник депутатського корпусу Іван Гурмак зауважив, що зі своєї сторони депутати районної ради оперативно приймали необхідні для подолання коронавірусного захворювання рішення. Основну підтримку та левову частку коштів районного бюджету було спрямовано на заклади медицини, зокрема на закупівлю необхідних засобів індивідуального захисту та придбання медичного обладнання.

Найбільшу увагу депутати районної ради приділили питанню Про передачу в комунальну власність Івано-Франківської міської ради об’єднаної територіальної громади майна відповідних бюджетних установ та вихід зі складу засновників. Доповідачем виступив голова фонду комунального майна районної ради Іван Коцько.

Проведення реформи децентралізації передбачає передачу комунального майна районної ради на баланс об’єднаних громад, тож районні обранці обговорили механізми передачі та розглянули проекти відповідних рішень.

Під час обговорення проектів рішень кожен з депутатів районної ради мав можливість подати пропозиції та зауваження. Розгляд матеріалів чергової XХХV сесії продовжили на засіданнях постійних депутатських комісій.

Поширити

Last modified: 16.11.2020