Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

3 грудня Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.

03.12.2020

В Україні і світі 3 грудня відзначається Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1982 році. Цього дня Асамблея закликала держави-члени ООН проводити заходи, спрямовані на подальшу інтеграцію людей з особливими потребами у життя суспільства.

Цей день покликаний привернути увагу суспільства до проблем людей з особливими потребами, до захисту їхніх прав, гідності та благополуччя. В сучасних умовах соціально-економічного та політичного розвитку особливо гостро стоїть питання доступу до повноцінного способу життя осіб з інвалідністю.

Міжнародний день людей з обмеженими можливостями дотримується своєї переконаності в тому, що людина за своєю природою не є «інвалідом» … інвалідність НЕ є особливістю людини, однак у людей проблеми зі здоров’ям: деякі потребують інвалідних візків для мобілізації; деяким потрібні собаки-поводирі; деякі потребують інших допоміжних технологій – так само, як деяким потрібні окуляри для читання; або ліки від болю; або інгалятор для лікування астми. Викорінювати порушення здоров’я доволі важко, але подолавши бар’єри, ми викорінимо інвалідність.

Пам’ятаймо, що не тільки держава має дбати про людей-інвалідів, а й кожен з нас має глибоко усвідомлювати наскільки важлива наша підтримка, допомога, взаєморозуміння. Навіть в елементарних речах, як от паркування автомобіля на місці для інвалідів.

Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки у день 3 грудня, а й щодня, протягом, життя не забувати про те, що поруч з нами живуть люди, які потребують особливої допомоги і уваги.

Творімо добро заради інших!

Поширити

Last modified: 03.12.2020