Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Відбулася І сесія Надвірнянської районної ради 8 скликання: головою ради обрано Олександра Кеніза

28.11.2020

У п’ятницю, 27 листопада відбулася перша сесія Надвірнянської районної ради восьмого демократичного скликання.

Засідання розпочали із виконання гімну України та молитви. Опісля отець-декан УГКЦ Андрій Бакота благословив районних обранців на плідну працю в інтересах рідного краю та Української держави.

Голова районної територіальної виборчої комісії Марія Гунда зазначила, що на розгляд депутатів на засіданні винесено два питання – про результати виборів та про обрання тимчасової президії.

Голова ТВК нагадала, що в районну раду пройшли сім політичних партій: ВО «Свобода» (7 мандатів), ПП «Європейська Солідарність» (7 мандатів), ВО «Батьківщина» (6 мандатів), ПП «За майбутнє» (6 мандатів), ВО «Платформа громад» (5 мандатів), ПП «Слуга народу» (4 мандати), ПП «Голос» (3 мандати). Далі всі присутні депутати зачитали присягу та отримали посвідчення депутата районної ради.

Після цього депутати перейшли до другого питання порядку денного – обрання тимчасової президії.Голова районної ТВК повідомила, що президія складатиметься з 7 депутатів – представників 7 політичних сил. Згідно закону головуючим на засіданні став представник політичної сили, яка набрала найбільшу кількість голосів виборців, а саме представниця ВО «Свобода» – Вікторія Пицюк. Голосуванням депутати підтримали це рішення.

Одноголосно депутати районної ради затвердили тимчасовий регламент сесійного засідання. Після, сформували тимчасову лічильну комісію та озвучили заяви про створення депутатських фракцій.

Далі, перейшли до обрання керівництва районної ради.

На посаду голови районної ради претендували два кандидати: чинний голова районної ради Іван Гурмак та екс-голова Надвірнянської РДА (2015-2019 рр.) Олександр Кеніз.

В 25 голосів районних обранців головою Надвірнянської районної ради 8 скликання обрано Олександра Кеніза.

Олександр Кеніз

Його заступником став депутат районної ради Іван Жигалюк.

Поширити

Last modified: 30.11.2020