Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Сьогодні – День пам’яті та примирення

08.05.2022

Сьогодні, 8 травня, у всьому світі, зокрема, і в Україні, відзначають День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.
Цей день встановлений задля «вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих».
Разом з усім цивілізованим світом наша держава вшановує кожного, хто загинув під час Другої світової війни: мільйони втрачених життів, скалічених доль, закатованих душ та мільйони причин, щоб сказати злу: «Ніколи знову».
У відеозвернені з нагоди Дня пам’яті та примирення Президент України Володимир Зеленський сказав:
«Цьогоріч ми кажемо «Ніколи знову» інакше. Ми чуємо «Ніколи знову» інакше. Це звучить болісно, жорстоко. Без оклику, а зі знаком питання. Ви кажете: ніколи знову. Розкажіть про це Україні».
Як і 77 років тому, сьогодні ми незламно відстоюємо свободу та незалежність, героїчно протистоїмо навалі російської орди й обов’язково переможемо.
Ми завжди шануватимемо подвиг українського народу під час Другої світової війни та ніколи не забудемо захисників, які віддали життя внаслідок збройної агресії російської федерації.
Вічна пам’ять захисникам.
Пам’ятаємо. Перемагаємо.

Поширити

Last modified: 08.05.2022