Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Надвірнянщина урочисто відзначила День Соборності України

23.01.2020

22 січня Україна відзначає державне свято – День Соборності України. Цей день увійшов в історію українського народу підписанням Акту Злуки між Українською Народною Республікою та  Західноукраїнською Народною Республікою, який передбачав ліквідацію вікового  роз’єднання східної та західної України.

Після покладання квітів до Стелли Героїв Небесної сотні на Майдані Шевченка, урочисті заходи присвячені Дню Соборності України продовжилися святковим концертом  в районному будинку культури. Участь в заходах взяли голова районної ради Іван Гурмак, голова Надвірнянської РДА Володимир Пасько, народний депутат України Зіновій Андрійович, в.о.міського голови Тарас Пекарський, духовенство, учасники російсько-української війни, військовослужбовці Делятинської В/Ч, студенти, курсанти Прикарпатського військово-спортивного ліцею, вчителі та учні освітніх закладів, представників громадських організацій та громадськість.

 Традиційно урочистості розпочали спільним виконанням Державного Гімну України. Священнослужителі місцевих конфесій помолилися за тих, хто віддав життя за єдність і свободу України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної сотні та українських вояків, які виборювали право на незалежність і цілісність України і загинули заради миру і спокою рідної держави.  Заслухали історичну довідку щодо тогочасних доленосних подій.

В цей день ми також  віддаємо шану невинно убієнним борцям за волю України, серед яких сучасні Герої Революції Гідності, що 2014 року в цей день віддали свої життя і стали першими жертвами протистояння на Майдані, та легендарні захисники Донецького аеропорту бійці російсько-української війни, які до останнього подиху стримували ворога на Східних рубежах нашої держави. Українці як і майже сто років тому знову воз’єдналися задля боротьби з тим же ворогом московським окупантом і разом, творячи історію, ми вкотре здобудемо перемогу та збережемо Соборну і єдину Україну.

Неймовірні враження глядачам дарував муніципальний естрадний оркестр РБК, виконуючи патріотичні та різдвяні композиції. Щиро і чуттєво співали кращі солісти району.

 Голова районної ради Іван Гурмак відзначив, що свято Соборності нагадує нам, що Україна є вільна, а територія її неділима, що немає окремої Східної і Західної, Північної чи Південної України,  у нас єдина держава і ми – єдина нація! А нація, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою духом і тілом. Лише в єдності дій  можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної України, якою пишатимуться  наші нащадки.

Поширити

Last modified: 23.01.2020