Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Надвірнянщина потерпає від негоди

23.06.2020

Негода все ніяк не покидає Прикарпаття. Від довготривалих дощів постраждали практично всі райони області включно з містом Івано-Франківськ. Не оминуло стихійне лихо й Надвірнянщину: затоплені дороги, домогосподарства та поля, пошкоджено мости в кількох населених пунктах, зокрема Зелена, Красна, підмито береги та дамбу в селі Назавизів.

Надвірнянські рятувальники працюють в посиленому режимі, надають допомогу в евакуації людей в місцях підтоплення домогосподарств.

Голова районної ради Іван Гурмак спільно з депутатом районної ради Андрієм Томином, Назавизівським сільським головою Василем Мацеликом та керівником апарату РДА Миколою Кравчуком оглянули місце руйнування дамби в селі Назавизів. В річці Бистриця- Надвірнянська через тривалі зливи значно піднявся рівень води, що спричинило руйнування дамби та берега зі сторони села.

Іван Гурмак звернувся до керівництва НГВУ щодо сприяння у вирішенні даної проблеми, а саме надання вантажного транспорту для перевезення негабариту та укріплення берегу річки Бистриця-Надвірнянська в межах села Назавизів. А також до голови РДА Володимира Паська щодо виділення негабариту згідно меморандуму про співпрацю між районною державною адміністрацією та ПАТ ” Івано-Франківськцемент.”

Очільник депутатського корпусу районної ради відзначив, що повені на Надвірнянщині щороку стають справжнім лихом для району: -«Так минулого року найбільш постраждали мешканці сіл Битків, Гвізд, Молодків, і також відновлювали два мости. Цього року негода вже нанесла збитки, і на разі намагаємось оперативно працювати над ліквідацією наслідків стихійного лиха. Першочергово укріплюємо береги в селі Назавизів, адже на разі даний населений пункт під загрозою затоплення. Критична ситуація залишається з мостом в селі Зелена, а також тривають рятувальні роботи в селищі Ланчин. Ми всі бачимо погіршення погодніх умов та їх наслідки. Тому будьмо особливо уважними.»

Закликаємо мешканців перш за все не покидати свої домівки без нагальної потреби, побачивши, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду – телефонувати за номером «102» або повідомити про це, аварійні служби “101”. Про проблеми, які виникають на ділянках дороги просять повідомляти за телефоном (0342)549303

Поширити

Last modified: 23.06.2020