Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

«…Єдиним джерелом влади в Україні є народ..» – стаття 5 Конституції України

28.06.2020

Дорогі краяни, шановні українці!

Щиро вітаю Вас з Державним святом – Днем Конституції України!

Прийняття Основного Закону дало почин закріпленню нашої незалежності, навіки закарбувало прагнення української нації жити на СВОїй Богом Даній землі.

Конституція – це символ наших можливостей, символ того, що у нас є держава. Конституція – це закон, за яким ми повинні жити.

День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України. Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, національної гідності та волевиявлення українців, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність будує сьогодення і майбутнє української нації.

Бажаю усім українцям впевненості у захищеності своїх прав і свободи, котрі дає нам Конституція. Нехай високе звання громадянина України з гідністю лунає теренами нашої держави від Карпатських гір до Донбаських териконів!

Стаття 3 – «Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю”.»

Стаття 5 – «Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами.

Стаття 10 – «Державною мовою в Україні є українська мова».

Стаття 49 – «Кожен має право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування».

Стаття 132 – «Територіальний устрій України ґрунтується на засадах єдності та цілісності державної території».

Стаття 133 – «До складу України входять: Автономна Республіка Крим, Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська області, міста Київ та Севастополь.»

З повагою голова районної ради           Іван Гурмак

Поширити

Last modified: 28.06.2020