Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

На Надвірнянщині зареєстровано 1 випадок COVID-19

26.03.2020

26 березня відбулось засідання районного штабу протидії епідемії коронавірусу COVID-19. Участь в ньому взяв голова районної ради Іван Гурмак.

За інформацією начальника Надвірнянської міськрайонної філії Державної установи “Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України Оксани Жеревчук щодо епідеміологічної ситуації в районі на Надвірнянщині зареєстровано один випадок захворювання COVID-19. Контактне коло осіб визначене – 16 осіб, аналізи яких відправлено на експертизу.

На сьогодні загалом в інфекційному, терапевтичному і реанімаційному відділеннях Надвірнянської ЦРЛ перебуває 150 хворих з ознаками пневмонії. Для визначення COVID-19 передбачено 150 експрес-тестів.

З резервного фонду районного бюджету на придбання засобів індивідуального захисту та хімреактивів вже використано 135 тис.гривень, також додатково закуплено захисні костюми, маски та інші захисні засоби на суму 189 тис.гривень Очікують 100 спеціальних медичних костюмів. Також на рахунок Надвірнянської ЦРЛ надійшло 116 тис.239 гривень благодійних коштів.

Голова районної ради відзначив, що потрібно діяти злагоджено всім і владі, і медикам і мешканцям району.

«Хто знаходиться на карантині зобов’язаний його дотримуватися. Якщо хтось має бажання допомогти повинен долучатися. В цей непростий час головне єдність та готовність підставити плече допомоги тоді подолаємо цей вірус з мінімальними наслідками» – наголосив Іван Гурмак.

За інформацією Надвірнянського райвідділку поліції складено кілька протоколів про накладення адміністративного штрафу про порушення карантину.

Також присутні на засіданні розглянули можливі приміщення в місті для розміщення хворих у разі значного поширення вірусу. Додатково заплановано розмістити більше 300 ліжкомісць в наступних приміщеннях: гуртожиток №1 ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття», гуртожиток №1 та №2 Надвірнянського коледжу НТУ, гуртожиток Надвірнянського ПТУ №11, Прикарпатський військово-спортивний ліцей, готель «Смарагд».

Варто зазначити Кабінет Міністрів розширив перелік дозволених під час карантину видів діяльності. Для цього відповідні зміни внесли у раніше прийняту постанову.
Уряд на період карантину зняв заборону з таких видів діяльності:

  • гуртова торгівля продуктами харчування;
  • торгівля ветеринарними препаратами;
  • проведення ветеринарної практики;
  • продаж кормів, пестицидів і агрохімікатів, а також насіння і посівних матеріалів.

Обов’язковою умовою роботи бізнесу у визначених галузях є забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, дотримання санітарних і протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, аби убезпечити близьких та рідних від COVID-19, всі, хто повернувся із країн Європи, повинні 14 днів провести у самоізоляції.

Поширити

Last modified: 26.03.2020