Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Роман Бенюк презентував третю книгу поезій «На острів мрій»

10.02.2020

7 лютого у Надвірнянській міській бібліотеці для юнацтва відбулася презентація нововиданої третьої книги поезій «На острів мрій» члена літстудії «Бистрінь» ім.. Нестора Чира Романа Бенюка.

Бенюк Роман Дмитрович народився 4 березня 1964 року у гірському селищі нафтовиків Биткові Надвірнянського району Івано-Франківської обл. Навчався у місцевій загальноосвітній середній школі. Трудову діяльність розпочав у дуже юному віці. Після закінчення з відзнакою Добротвірського СПТУ-47 працював зварником на об’єктах народного господарства Дніпродзержинська і Немирова (Львівська обл.), а після Дрогобицького нафтового технікуму – на Рівенській та Чорнобильській АЕС. Учасник ліквідації аварії на ЧАЕС 1990 р. Нагороджений відзнаками. Строкову службу проходив у морській авіації Чорноморського флоту в Севастополі. Після звільнення в запас трудився водієм Надвірнянського АТП з перевезення пасажирів. Зазнав важкої праці заробітчанина на теренах Чехії. Нині – інженер СП «УкрКарпатОйл» ЛТД, голова районної спілки «СЧУ». Одружений. Проживає в місті Надвірна.

У 2003-му році став членом літературної студії «Бистрінь». Видав дві книги під назвою «Веселий двір» та «5-й Океан» – продовження гумористичних розповідей, присвят, (як і в першій книзі). Також дещо інший Роман Бенюк відкривається читачеві у третій книзі «На острів мрій» – автор лірики, що свідчить про його творче зростання.

На презентацію нової книги Романа Бенюка завітало чимало поціновувачів його творчості, зокрема друзі, колеги, літстудійці, бібліотекарі та ЗМІ.

Роман Бенюк зачитав присутнім власну поезію та поділився особливостями її написання. Книга також містить ілюстрації, які створив художник Ярослав Лозинський.

Теплі слова та побажання творчого натхнення і злету бажали присутні. Музичну композицію на вірш Романа Бенюка виконав соліст РБК Віктор Чудновський . Жартівливі коломийки заспівав фотохудожник Роман Глодан. Панувала невимушена приємна атмосфера. Після кожен мав змогу отримати книгу з підписом автора.

Варто зазначити, що з районного бюджету було виділено частину коштів для видання даної книги. За словами голови районної ради Івана Гурмака наші місцеві поети й письменники повинні відчувати підтримку з боку влади, тож зі своєї сторони районна рада завжди йде назустріч книговидавничій справі. Бажаємо Роману Бенюку подальших успіхів на літературній ниві.

Поширити

Last modified: 10.02.2020