Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

В районній раді відбувся День депутата

17.02.2020

14 лютого 2020 року під головуванням голови районної ради Івана Гурмака в Надвірнянській районній раді відбувся День депутата.

Районні обранці попередньо розглянули матеріали чергової XХХІІ сесії районної ради, проведення якої передбачено 20 лютого. На чергову сесію виноситься більше 20 основних питань та ряд додаткових, а також депутати заслухають звіт голови районної ради.

Участь в засіданні взяв голова райдержадміністрації Володимир Пасько. День депутата, як завжди, насичений, дискусійний і конструктивний. Районні обранці обговорили проекти рішень, які пропонуються на розгляд сесії та заслухали доповідачів по  ключових питаннях.

Про звіт голови районної державної адміністрації про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 2019 рік, Про звіт районної державної адміністрації про виконання районних цільових Програм, затверджених районною радою доповів начальник відділу економічного розвитку, промисловості, транспорту та лісового господарства районної державної адміністрації Ярослав Старків. За його словами основними невирішеними проблемними питаннями залишаються:

1. Вирішення питання поводження із твердими побутовими відходами. Пошук інвестора для реалізації інвестиційного проекту із збору, вивезення та утилізації твердих побутових відходів у районі;

2. Проведення капітального ремонту доріг державного та місцевого значення;

3.  Виділення коштів із державного бюджету на будівництво та добудову шкіл у селах Назавизів, Битків, спортивного залу із плавальним басейном у ДЮСШ відділу освіти та дошкільних навчальних закладів у селах Білі Ослави, Лісна Тарновиця, Пнів і Камінне.

4. Будівництво лікарських амбулаторій в селищі Битків та селі Тисменичани;

5. Продовження будівництва клубу з приміщеннями сільської ради в с.Пасічна.

Про звіт голови районної державної адміністрації про виконання районного бюджету за 2019 рік доповіла начальник  управління фінансів районної державної адміністрації Леся Свідрак, яка зазначила, що бюджетний 2019 рік був досить напруженим через зміни, які відбувались в законодавстві.

Беручи до уваги надану інформацію, депутати районної ради в тривалій дискусії обговорили плюси та мінуси освоєння коштів в межах даних програм.

Зокрема, депутат районної ради Василь Білоус озвучив низку невиконаних проблемних питань в селі Красна, які він порушував у своїх депутатських запитах та зверненнях. Одним з основних є ремонт дороги Надвірна-Ланчин через село Красна.

Заслухали районні обранці звіти керівників комунальних підприємств районної ради.

Розгляд матеріалів чергової XХХІІ сесії районної ради продовжили на засіданнях постійних депутатських комісій.

Поширити

Last modified: 17.02.2020