Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Надвірнянська районна рада провела останнє пленарне засідання сьомого скликання

23.11.2020

Дев’ятнадцятого листопада під головуванням голови районної ради Івана Гурмака відбулося пленарне засідання ХХХV сесії районної ради. Це – останнє засідання депутатів сьомого скликання.

Традиційно сесію депутати розпочали із виконання гімну України та молитви. Голова районної ради Іван Гурмак напередодні Дня Гідності і Свободи відзначив важливість революційних подій 2013-2014 років, наголосивши на необхідності щоденно пам’ятати подвиг Героїв Небесної Сотні. Хвилиною мовчання депутати районної ради вшанували пам’ять Героїв, котрі віддали свої життя під час подій Революції Гідності та в російсько-українській війні. Світлим спомином та хвилиною мовчання згадали депутатів районної ради Івана Гевкалюка та Михайла Мельника, котрі відійшли у вічність.

У рамках онлайн-конкурсу «Моя Україна – моя незалежність» голова районної ради Іван Гурмак спільно із заступником голови районної ради Ігорем Писклинцем та головою РДА Володимиром Паськом відзначили подарунками переможців. Ними стали Максим Романюк, Христина Тацяк та Назарій Плитус. У своїх роботах юні художники відобразили, якою вони бачать Україну. Крім того свої роботи із теплими побажаннями дітки передали на схід захисникам.

Приємним моментом стала презентація фотоальбому Михайла Лукача «Карпати кличуть, Карпати звуть», який містить світлини найдивовижніших куточків природи Прикарпаття.

В ході розгляду питань порядку денного депутати також прийняли низку рішень, які стосувалися внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік, інших рішень фінансового характеру та районних цільових програм.

Затвердили звіт щодо виконання районного бюджету за 9 місяців 2020 року, який озвучила начальник управління фінансів районної державної адміністрації Леся Свідрак. Також, районні обранці внесли зміни до рішення районної ради від 18.12.2019 № 710-31/2019 «Про районний бюджет на 2020 рік», до рішення районної ради від 20.02.2020 № 730‑32/2020 «Про Програму соціально-економічного та культурного розвитку району на 2020 рік», до районних цільових програм.

Зокрема, у зв’язку із перевиконанням районного бюджету, більше 10 млн. гривень спрямували на медицину, а саме закупівлю медичного обладнання, покращення надання медичних послуг, погашення заборгованості виплати заробітної плати працівникам КНП «Дитяча лікарня» та ін…

Низку рішень прийняли з питань щодо передачі в комунальну власність об’єднаним територіальним громадам  майна відповідних бюджетних установ та вихід зі складу засновників, заслухавши голову Фонду комунального майна Івана Коцька.

Наприкінці засідання Іван Гурмак подякував колегам за роботу .

«Хочу подякувати громаді Надвірнянщини за розуміння, підтримку і конструктивну критику, бо не критикують тільки того, хто нічого не робить. Слова вдячності висловлюю за плідну каденцію сьомого скликання, за співпрацю та повагу одне до одного депутатському корпусу, міському, сільським, селищним головам та головам ОТГ, депутатам обласної ради та народним депутатам 87 округу, працівникам виконавчого апарату районної ради та керівництву райдержадміністрації, як попередньому, так і чинному.» – відзначив голова районної ради.

В районній раді сьомого демократичного скликання працювали сім фракцій політичних сил: ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», ПП «ЄС», ПП «Воля», ПП «Конгрес Українських націоналістів», ПП «Укроп», ПП «Радикальна партія Олега Ляшка».

Протягом  2015-2020 років вдалося провести 35 сесій районної ради, серед них: чотири – позачергових, одна – виїзна, одна – урочиста. Депутати районної ради ухвалили 815 рішень.

Поширити

Last modified: 23.11.2020