Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14.12.2020

Шановні учасники-ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС!

Цьогоріч минула тридцять четверта весна, яка в черговий раз 26 квітня повертає нас серцем і пам’яттю до трагічних подій 1986 року – вибуху на Чорнобильській АЕС. 14 грудня в Україні традиційно вшановують День ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли подолати страшну трагедію ХХ століття. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Цей день ліквідатори Чорнобильської трагедії називають своїм професійним святом, хоча жоден з них не здобував такої професії. Всьому прийшлося навчатися на місці, одночасно жертвуючи здоров’ям і найдорожчим – своїм життям, заради порятунку інших.

Чорнобильська катастрофа могла б обернутись значно більшою бідою, якби на шляху невидимого ворога не стали люди – мужні, рішучі, здатні на самопожертву.

Весь світ схиляє голову перед самовідданістю ліквідаторів, що рятували планету від радіоактивного пекла. Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашого району, які не тільки в час атомного вибуху, а роками, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в зоні радіаційного лиха аби якомога швидше повернути спокій на рідну землю.

Вшановуючи кожного, хто ризикував життям в зоні лиха, висловлюємо вдячність за Вашу мужність, стійкість, відданість громадянському обов’язку. Щиро вірю, що нашим дітям ніколи не доведеться пережити тих страждань, які принесла на Українську землю Чорнобильська катастрофа. Багато з ліквідаторів, на жаль, передчасно пішли з життя, однак пам’ять житиме в поколіннях українців.

Від себе особисто та від імені депутатського корпусу щиросердечно дякую героям-ліквідаторам за їхній подвиг, за мужність і героїзм у приборкуванні здавалось би мирного атома. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка та Божа опіка. Міцного здоров’я, достатку, злагоди в родинах та мирного українського неба! Низький Вам уклін!

З повагою

Голова районної ради Олександр Кеніз

Депутатський корпус районної ради

Поширити

Last modified: 14.12.2020