Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

ХХVIII сесія районної ради: в дусі викликів сьогодення

19.08.2019

Більше десятка основних і запропонованих профільними комісіями та президією районної ради додаткових питань обговорили й ухвалили з них рішення на ХХVIII сесії районної ради 15 серпня ц. р. під орудою голови районної ради Івана Гурмака.

Депутатські запити і звернення, оприлюднені на сесії, стосувалися в основному лагодження автошляхів. Андрій Гуцько клопотав про ремонт дороги Надвірна – Бистриця у межах сіл Бистриця, Зелена та Пасічна, де спостерігається найбільш загрозлива аварійність; Любов Широкова – про дорогу Тлумач – Лісна Тарновиця на ділянці с. Лісна Тарновиця, починаючи від залізниці до повороту в село, протяжність чого складає 1,5 км. Депутат районної ради Василь Білоус вчергове підняв питання ремонту дороги Надвірна-Ланчин через село Красна. У своєму запиті Андрій Карманський порушив питання надання інформації щодо уже проведеного ремонту дороги Надвірна – Парище.

Депутати затвердили звіт про виконання 36-ти районних цільових програм за І півріччя ц. р., про що доповідав перший заступник голови РДА Богдан Зеленчук. Посадовець також виступив з інформацією райдержадміністрації про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за перші цьогорічні шість місяців. Богдан Зеленчук проаналізував  піврічний розвиток і здобутки у сільському господарстві, медицині та культурі району.

Виокремлено проблемні питання, над якими слід працювати. У такому переліку, зокрема, поводження з ТПВ та пошук інвестора для реалізації інвестиційного проекту зі збору, вивезення та утилізації ТПВ; капітальний ремонт доріг державного й місцевого значення; добудова та будівництво освітніх, дошкільних і медичних закладів у низці сіл району, спорудження клубу з приміщенням сільської ради у Пасічній.

В обговоренні звіту активну участь взяли депутати Андрій Карманський, Степан Северилов, Андрій Гунда та їнші їхні колеги.

Інформацію райдержадміністрації про хід виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за І півріччя 2019 р. взято до уваги.

Про звіт голови райдержадміністрації про виконання районного бюджету за перше півріччя ц. р. доповідала начальник управління фінансів РДА Леся Свідрак. За перше півріччя надходження до загального та спеціального фондів районного бюджету склали 538815,6 тис. грн., міжбюджетні трансферти з державної та місцевих скарбниць – 457741,6 тис. грн.

Інформацію про виконання піврічного бюджету взято до уваги.

Депутати своїм рішенням внесли зміни до рішення районної ради від 12 грудня 2018 р. «Про районний бюджет на 2019 рік», що зумовили водночас і внести зміни до районних цільових програм.

Окремим рішенням передбачено у цьогорічному районному бюджеті кошти у розмірі не менше 10 відсотків для співфінансування проектів, що фінансують за рахунок субвенцій з держбюджету місцевим бюджетам на будівництво амбулаторій загальної практики сімейної медицини у Биткові, Тисменичанах та Парище.

Районні обранці ухвалили позитивне рішення з питання про надання згоди на продовження термінів дії договорів оренди приміщень, що відносяться до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста району.

На сесії заслухали і взяли до уваги інформацію Надвірнянської місцевої прокуратури про стан законності на території району за 6 місяців 2019 р., з якою виступив перший заступник керівника Надвірнянської місцевої прокуратури Ігор Гриновецький.

Відповідно до рішень сесії призначено на 5 років на посади директорів комунальних некомерційних підприємств (КНП) «Надвірнянська центральна районна лікарня» Сергія Ємельянчука та «Дитяча лікарня Надвірнянського району Надвірнянської районної ради» Василя Монастирецького, які до цього часу очолювали відповідно ЦРЛ та районну дитячу лікарню.

Депутати підтримали звернення Верховинської районної ради щодо недопущення можливого проросійського реваншу. На цьому 28-ма сесія районної ради завершила свою роботу.

Очікується, що на наступне сесійне засідання депутати зберуться всередині осені.

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Поширити

Last modified: 21.08.2019