Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

ХХVІІ сесія Надвірнянської районної ради відбулась в селі Зелена

15.07.2019

     Нещодавно під головуванням голови Надвірнянської районної ради Івана Гурмака в селі Зелена відбулася виїзна чергова ХХVІІ сесія районної ради. Для її роботи зареєструвалося 22 районних обранці. На порядок денний винесли 5 актуальних питань.

     Виїзне засідання розпочали із відвідин новозбудованої амбулаторії ЗПСМ в селі Зелена. Адже, однією з прерогатив місцевої влади є будівництво нових амбулаторій. Держава дає кошти на ці цілі, погоджує проекти. Умовою проектування є технічні вимоги, які розроблені Мінрегіоном. Варто зазначити, що за короткий термін будівля вже фактично на стадії завершення. Тривають внутрішні будівельні роботи і вже незабаром мешканці села Зелена зможуть отримувати медичні послуги в комфортних умовах.
     На сьогоднішній день лікувальний заклад в с.Зелена розміщений в пристосованому приміщенні на другому поверсі, в якому також розміщено заклади торгівлі та громадського харчування. 
Кількість населення, що обслуговується лікувальним закладом складає 3810 осіб, в т.ч. 2860 дорослих та 950 дітей. Зареєстровано 48 дітей до 1 року життя. Дільниця обслуговує 2 населені пункти – с. Зелена, с. Черник. 
     В приміщенні амбулаторії працює аптечний пункт. На даний час часткове забезпечення ліками за рецептами лікарів, зокрема за Програмою “Доступні ліки”, проводиться через аптечний пункт комунальної аптеки №100 м. Надвірна. В приміщенні амбулаторії розміщений пункт Надвірнянського відділення екстренної медичної допомоги. В амбулаторії функціонують лабораторія, фізіотерапевтичний кабінет, деннний стаціонар.

     Голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак відзначив важливість новозбудованої амбулаторії для населення гірських населених пунктів.
     Пріоритетним питанням порядку денного став звіт директора КП “Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги” Надвірнянської районної ради Емілії Сем’янів Про роботу комунального підприємства “Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги” Надвірнянської районної ради.
     У червні 2018 року рішенням сесії районної ради № 537-2-/2018 створено КП “Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги” Надвірнянської районної ради, а з листопада, після відповідної реєстрації та отримання ліцензії на провадження медичної практики, прийнявши працівників з структурних підрозділів первинного рівня, підприємство розпочало свою роботу.
     В складі КП “ННЦПМД” :
Відділення загальної практики № 1 (педіатричне) м.Надвірна;
Відділення загальної практики № 2 (терапевтичне) м.Надвірна;
7 амбулаторій загальної практики в сільських населених пунктах (с.с. Бистриця, Білі Ослави, Битків, Зелена, Пасічна, Парище, Тисменичани);
16 ФАП (с.с. Максимець, Черник, Букове, Пнів, Білозорина, Гвізд, Молодків, Назавизів, Стримба, Лоєва, Красна, Камінне, Цуцилів, Лісна Тарновиця, Верхній Майдан, Лісна Велесниця).
  Станом на 20.06.2019 року лікарями Центру укладено 47991 декларацій з пацієнтами, що складає 62,8%. За даними Держстату на обслуговуванні перебуває 76476 мешканців.
    При підписанні угоди з сімейним лікарем — фінансування на 1 пацієнта збільшується до 370 грн. Ця сума змінюється, залежно від певного коефіцієнта. Дитина від 0 до 5 років – коефіцієнт 4,0, від 6 – 17 років – коефіцієнт 2,2, від 18 до 39 років — коефіцієнт 1,0, від 40 до 64 років – 1,2, старші 65 років — 2,0.

     Позитивної ноти засіданню додало вручення керівнику первинної ланки медицини ключів від службового автомобіля Renault Duster отриманого відповідно до умов державної програми. Емілія Сем’янів подякувала голові та депутатському корпусу районної ради, голові райдержадміністрації за підтримку та сприяння в створенні умов і можливостей в наданні якісної медичної допомоги в районі.

    Користуючись нагодою очільник депутатського корпусу районної ради Іван Гурмак спільно з головою районної державної адміністрації Олександром Кенізом вручили подяку за сумлінну службу в правоохоронних органах депутату районної ради інспектору ювенальної превенції сектору превенції Надвірнянського ВП ГУНП в Івано-Франківській області Михайлу Нагорняку.

     Депутати районної ради внесли зміни до районного бюджету на 2019 рік, врахувавши в доходах і видатках районного бюджету на 2019 рік обсяг субвенцій з державного та обласного бюджетів. Також одноголосно прийняли рішення Про внесення змін районної ради від 21.02.2019 № 629-25/2019 “Про програму соціально-економічного такультурного розвитку району на 2019 рік.

   В питання різному виступила депутат районної ради Тетяна Пришляк, яка апелювала до колег з проханням заслухати керівника Надвірнянського Спецагролісгоспу на наступній сесії районної ради. Пропозицію підтримали.

     В результаті своєї роботи в проведенні засідання чергової ХХVІІ сесії депутати районної ради ухвалили проекти рішень з усіх питань порядку денного з внесеними змінами та доповненнями.

Поширити

Last modified: 15.07.2019