Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Надвірнянщина урочисто відзначила 28 річницю незалежності України!

25.08.2019

День незалежності України – це найбільше національне свято. За тисячолітню історію, 28 років тому на карті світу постала держава під назвою – Україна. Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців.

Зранку в усіх храмах Надвірнянщини відправились Богослужіння за мир та перемогу, за добру долю та світле майбуття Української держави, за Боже Благословення нашої нації. Урочисті заходи з нагоди відзначення 28-ї річниці Незалежності України відбулись чи не в кожному населеному пункті Надвірнянського району. Так в місті Надвірна на майдані Шевченка за участі представників влади, духовенства, міжнародних делегацій з Польщі, Румунії та Німеччини, воїнів російсько-української війни, учасників національно-визвольних змагань, рятувальної служби, працівників правоохоронних органів, викладачів та ліцеїстів Прикарпатського військово-спортивного ліцею, вихованців НСОУ Пласт станиця Надвірна, колективів підприємств, організацій та установ, громадських організацій та мешканців міста відбулися урочистості та святковий концерт.

Заходи розпочались із виконання Державного Гімну України та покладання квітів до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку та стели Героям Небесної Сотні. В хвилині мовчання всі присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв України, які ціною власних життів вибороли для нас незалежність. Протопресвітер Надвірнянського КП Митрофорний Протоієрей Олег Траско та декан Надвірнянський УГКЦ о.Андрій Бакота в молитві склали шану борцям за волю України та просили Божої опіки для народу.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак:

«Сьогодні нашій неньці Україні виповнюється 28 років Незалежності. Протягом віків найголовнішою цінністю і рушійною силою до здобуття Незалежності для українців була свобода. За неї помирали наші пращури і за неї стоять зараз наші Вояки на Східних кордонах. Століттями українська нація виборювала право на суверенність, бо тільки ми господарі на своїй Богом даній землі і маємо бути гідними наших пращурів, які нам заповідали берегти й любити свій край, особливо в тяжкі хвилини.
З найщирішими побажаннями вітаю Вас із Днем Незалежності України. Нехай Бог благословить Україну на мирне сонячне небо, додасть сили і наснаги нашим воїнам-патріотам, окриляє український народ на нові звершення в ім’я Соборної Незалежної квітучої України. Кожен українець повинен усвідомити, що він – Незалежність України! Його вільні думки, помисли та прагнення це все частина української незалежності. Вірю, що наша згуртована та сильна нація вільно житиме, сповідуючи власні традиції, розмовляючи рідною мовою, шануючи пам’ять та примножуючи славу Героїв. З Днем народження, Україно! З незалежністю, українці!»

Привітали мешканців та гостей краю новообраний депутат України Зіновій Андрійович, голова Надвірнянської РДА Олександр Кеніз, в.о. міського голови Тарас Пекарський та депутат обласної ради Михайло Іваночко зазначили, що український народ заплатив велику ціну за незалежність, і сьогодні наші захисники, жертвуючи своїм здоров’ям та життям, ведуть боротьбу за свободу та територіальну цілісність на східних рубежах України, побажали незламності духу і мирного неба. Також вітання українцям висловили представники міжнародних делегацій, зокрема староста Острудського повіту (Польща) Анджей Вішковські та скарбник Прудніцького повіту (Польща) Лариса Заморська.

Урочистості завершились святковим концертом за участю художніх колективів та солістів районного будинку культури.

Поширити

Last modified: 28.08.2019