Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Іван Гурмак: «Панувати не над кимось, а на Своїй Богом Даній землі. Заповідали нам воїни УПА»

12.10.2019

Шановна громадо Надвірнянщини, дорогі ветерани ОУН-УПА та

Українські захисники!

14 жовтня під Покровом Святої Богородиці вшановуємо українське лицарство, що впродовж славної історії української нації ціною життя боронили й досі боронять рідну землю від ворогів. В цей день відзначаємо День Українського козацтва, День захисника України, а цьогоріч 77-у річницю створення Української Повстанської армії.

З гордістю та шаною згадаймо звитягу та героїчний чин козаків-запорожців, схилімо голови перед жертовністю та самовідданістю вояків Української Повстанської Армії та віддаймо належне продовжувачам їхнього військового чину нашим побратимам й посестрам – новітнім бійцям російсько-української війни.

77 років тому 14 жовтня, присягнувши на вірність Україні, з козацьким духом та відвагою вояки ОУН-УПА розпочали свою боротьбу за вільну й самостійну державу. Українська Повстанська Армія  стала військово–політичною силою, яка ще тоді довела всьому світу прагнення українського народу будувати незалежну європейську Україну. Тож, щирі вітання приносимо ветеранам районного братства ОУН-УПА. Бажаємо їм міцного здоров’я та Божої ласки, довгих років життя на благо району та всієї країни.

З нагоди Дня захисника України дякуємо за мирне небо над Надвірнянщиною нашим ветеранам та бійцям російсько-української війни. Хай кріпиться Ваш дух і не згасає віра в перемогу.

Шановні краяни, будьмо гідними нащадками своїх Героїв, наповнюймо державу національним змістом та єдністю. Наш спільний обов’язок виховувати молодь на прикладах життя і діяльності учасників національно-визвольної боротьби, а тепер і борців за територіальну цілісність України.

Хай у праці кожного громадянина дороговказом буде заповідь УПА: «Змагатимеш до поширення сили, слави, багатства і величі Української Держави!» бо це те, що виведе нас до перемоги, миру та процвітання. І нехай у цій святій справі заступиться за нас Пресвята Богородиця і допоможе непереможний дух Героїв України!

Слава Україні! Героям слава!

З повагою

Голова районної ради Іван Гурмак

Поширити

Last modified: 12.10.2019