Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

ХХХ сесія Надвірнянської районної ради

25.11.2019

Більше десятка основних і запропонованих профільними комісіями та президією районної ради додаткових питань обговорили й ухвалили з них рішення на ХХХ сесії районної ради, яка відбулася 20 листопада під орудою голови районної ради Івана Гурмака.

Згідно регламенту на початку засідання депутати районної ради у запитах і зверненнях порушили низку важливих питань, здебільшого, що стосуються господарки району.

Андрій Гуцько клопотав про ремонт дороги Надвірна – Бистриця у межах сіл Бистриця, Зелена та Пасічна, де спостерігається найбільш загрозлива аварійність; Андрій Томин – про необхідність проведення капітального ремонту Назавизівського СБК та заміни підлоги у Мирненській ЗОШ І ст..,; Дмитро Гандзюк підняв питання щодо виділенн коштів на ремонт адмінбудинку під лікарську амбулаторію в с. Гвізд. У своєму депутатському зверненні Сергій Штогрин відзначив необхідність придбання шкільних меблів для Стримбівсбкої ЗОШ. Микола Гусак озвучив запит про виділення коштів в сумі 50,0 тис.грн. на погашення заборгованості за теплопостачання аммінбудинку Тисменичанської сільської ради за 2018-2019 роки. Микола Сенатович – про забезпечення дотримання перевізниками маршруту Надвірна – Пасічна графіку руху. Андрій Карманський апелював до керівництва РДА щодо надання допомоги, інформаційного та юридичного супроводу Верхньомайданській сільській раді у вирішенні питання прийняття у комунальну власність приміщення будинку культури в с.Верхній Майдан. Депутатський запит Андрія Гунди стосувався необхідності врегулювання питання графіку руху автобусів. Володимир Мандзюк про виділення коштів на ремонт навчального закладу, будинку культури, берегоукріплення і ремонт автомобільної дороги у с.Молодків.

Депутати затвердили звіт щодо виконання районного бюджету за  9 місяців 2019 року, про що доповідала начальник управління фінансів районної державної адміністрації Леся Свідрак. За її словами фінансування усіх розпорядників коштів районного бюджету здійснювалося  в умовах посилення фінансово-бюджетної дисципліни, виконання заходів економного, раціонального використання бюджетних коштів та першочергового фінансування видатків на оплату праці та інших захищених статей видатків. 

Основну питому вагу у загальному обсязі видатків займають видатки на виплату заробітної плати, оплату за спожиті бюджетними установами тепло енергоносії та інші захищені статті бюджету – 98,1 відсотка або 698562,6 тис. грн.

Про хід виконання рішень районної ради та про план роботи районної ради на 2020 рік доповідав заступник голови районної ради Ігор Писклинець. Інформацію про хід виконання рішень районної ради взяли до уваги та зняли з контролю рішення районної ради згідно додатку, як такі, що виконані чи втратили чинність. Окремим рішенням районні обранці затвердили план роботи районної ради на 2020 рік.

У питаннях про хід виконання депутатських запитів та про внесення змін до районних цільових програм заслухали першого заступника голови РДА Богдана Зеленчука. Депутати районної ради взяли активну участь в обговоренні даних питань. Кожен районний обранець цікавився виконанням його депутатських запитів, адже від них залежить добробут громади району. Інформацію районної державної адміністрації про хід виконання депутатських запитів взяли до уваги.

Крім того Богдан Зеленчук доповів питання про передбачення у 2020 році коштів районного бюджету на співфінансування інвестиційних проектів.

Позитивне рішення прийняли в питанні про ініціювання створення Асоціації органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати Україна – Карпатська агенція регіонального розвитку” та передбачили в районному бюджеті кошти для внесків в Асоціацію органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати Україна ­– Карпатська агенція регіонального розвитку”.

Депутати своїм рішенням призначили стипендії районної ради імені Володимира Луціва кращим учням району, а саме:

 Грицюку Володимиру Васильовичу – студенту Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут  імені  Ігоря Сікорського».

– Смеречуку Адаму Миколайовичу – студенту Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут  імені  Ігоря Сікорського».

– Штогрину Станіславу Андрійовичу, студенту Київського   національного   університету  імені  Тараса  Шевченка.

За координацією голови Фонду комунального майна району Івана Коцька обговорено та ухвалено позитивне рішення з питання про надання згоди на списання автомобілів ЦРЛ, про передачу приміщення та про передачу гаражів, про надання згоди на продовження термінів дії договорів оренди приміщень, що відносяться до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста району.

На цьому перелік обговорюваних питань порядку денного сесії вичерпався.

Голова районної ради Іван Гурмак подякував депутатам районної ради за конструктивну роботу, а також виконавчому апарату районної ради за підготовку матеріалів чергової сесії.

Поширити

Last modified: 25.11.2019