Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Іван Гурмак: «Кожен з нас повинен прагнути до звання волонтера. “

04.12.2019

5 грудня відзначаємо Міжнародний День волонтера, від себе особисто, від імені депутатського корпусу та виконавчого апарату районної ради висловлюю волонтерам Надвірнянщини щирі вітання і слова подяки за Вашу щиру допомогу тим, хто її потребує, за безкорисливу працю на благо рідного району та Української держави.

Ви, волонтери – благородні, милосердні та небайдужі до чужої біди. На Вас чекають, Вам дякують, Вас поважають та мають за приклад. Вам вдається об’єднувати людей в бажанні допомогти іншим і часто зовсім незнайомим. Ви стали надійним фронтом допомоги та підтримки української армії з часу московської окупації і по сьогоднішній день. Ваша праця змінює світ на краще, вселяє довіру та виховує в серцях небайдужість до чужого горя.

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014 – саме Революція Гідності дала поштовх розвитку волонтерства в нашій країні, яке виросло в потужний громадянський рух. Війна на сході країни, тисячі поранених, мільйони біженців, відсутність налагодженої інфраструктури в армії – все це лягло на плечі українських волонтерів. Саме волонтери добровольцями йшли на фронт, волонтери збирали по світу гроші й везли на передову все, що лише могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймали біженців, здавали кров пораненим, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували вареники та борщові набори.

На Надвірнянщині дух патріотизму та розвиток волонтерства досягли небувалих висот. За всі роки незалежності мабуть вперше для більшості з нас слова «Україна», «народ», «нація» набули істинного, об’єднуючого сенсу. Окрема вдячність волонтерам Надвірнянського Благодійного фонду “Свобода Гідність Перемога”, які більше 100 разів побували у наших захисників на передовій.

Саме завдяки українським волонтерам – їхній шляхетній жертовності, активній громадянській позиції та фанатичній відданості справі – Україна вистояла й зберегла незалежність. 

Нині доброчинність об’єднує людей в усіх сферах життя і, безперечно, цей день є святом кожного, хто готовий підтримати ближнього. Адже, кожен з нас може бути волонтером і повинен прагнути до цього звання, бо саме волонтери діють першими.

На фото невтомна волонтерка Надвірнянщини пані Марія Юрчук

Приношу слова подяки всім, хто присвячує свій час, енергію, своє здоров’я для допомоги іншим, не чекаючи подяк та винагороди. Нехай Ваші благі справи повертаються Вам  сторицею. Будьте щасливі і наповнюйте щастям життя інших людей.

З повагою
Голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак

Поширити

Last modified: 04.12.2019