Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

«Герої України – гордість нації, наша звитяга, честь і слава!» – Іван Гурмак.

22.05.2020

«Герой це не та людина, котра має звання «Герой» згідно указу президента. Герой – це той, хто ціною власного життя виборов для нас незалежність, той, хто продовжує здобувати Самостійну Соборну Українську Державу! Герої України несуть звитяги славних предків, і сьогодні це воїни, добровольці, волонтери. Ви є справжня гордість нації, наша звитяга, честь і слава! Ваш   бойовий дух викликає захоплення наших  співвітчизників  та  страх у  наших ворогів. Ви ті, хто, не жалкуючи власного життя, здоров’я і сил, мужньо і гідно стоїте на стражі  миру  та  спокою  наших краян. У цей день з неабияким трепетом хочеться згадати про звитяги багатьох наших поколінь, ратними подвигами та гіркою ціною яких виборена наша свобода і незалежність. Слова подяки у теперішній час російсько-української війни складаю українським воїнам, зокрема з Надвірнянщини, які тримають оборону і захищають територіальну цілісність України. Незламні, бо маємо  власну гідність, власних Героїв і сьогодні низько схиляю голову перед тими, хто віддав своє життя за рідну землю. Слава Україні! Героям Слава! Слава Нації! Смерть ворогам!» – наголосив у своєму зверненні голова районної ради Іван Гурмак.

Цьогоріч у зв’язку з карантинними обмеженнями урочистості з відзначення Дня героїв України довелося скасувати. Однак представники районної та місцевої влади вшанували пам’ять борців за волю України всіх поколінь покладанням квітів до пам’ятного знаку Марти та Мирона Свідруків.

Історія виникнення Дня Героїв пов’язана з трьома великими ідеологами українського націоналізму: це Микола Міхновський, Симон Петлюра та Євген Коновалець. День Героїв відзначають понад сімдесят років. У суворі роки німецької окупації, у час протибільшовицької збройної боротьби, українці на чолі з ОУН вшановували пам’ять Героїв. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначити 23 травня як День Героїв.

Воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь, які дали нашій історії яскраві приклади героїзму лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

День Героїв – це перш за все день пам’яті та вшанування всіх Героїв, котрі віддали своє життя за самостійну Соборну Українську державу. Нація, яка шанує своїх Героїв приречена перемагати, тож українське військо зуміє продовжити славу цілих поколінь Героїв України. Пам’ятаймо дні наших визвольних змагань.

Слава Україні! Героям Слава!

Поширити

Last modified: 22.05.2020