Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Прапор свій здіймаєм гордо!

23.08.2020

Державний прапор – це уособлення нашої незалежності, це наш дух, наша честь і наша слава. Це символ всіх головних етапів і звершень, які сталися протягом багатовікової історії становлення незалежної України. Синьо-жовте знамено є надбанням всієї нації, який омитий кров’ю українців на їх шляху до незалежності, це символ нашої національної свідомості і високого українського духу, символ національної свободи, символ спільної боротьби і символ перемоги у московсько-українській війні.

23 серпня 2020 року Надвірнянщина в черговий раз утвердила єдність української нації на теренах рідної землі під синьо-жовтим знаменом. Урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора України, через карантинні обмеження спричинені поширенням корона вірусного захворювання, відбулись з дотриманням рекомендацій МОЗ. Святкову традиційну ходу довелося скасувати, але синьо-жовте знамено розгорнули на Майдані Шевченка.

Почесну місію підняття Державного Прапора України на майдані Шевченка виконали бійці московсько-української війни, голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак, народний депутат Зіновій Андрійович, в.о. міського голови Тарас Пекарський, голова Надвірнянської РДА Володимир Пасько.

Як зазначив голова районної ради Іван Гурмак;

“Сьогодні по особливому гляньмо на наш національний символ скроплений кров’ю поколінь українських Героїв, відчуймо силу рідного синьо-жовтого знамена і хай переповнять нас почуття гідності за здобутки і досягнення, що творилися під рідним прапором, під синім мирним небом на золотій українській землі.

Пам’ятаймо, наш національний прапор завжди був прапором перемоги та свободи нації. Ми несемо червоно-чорний прапор боротьби, щоб вже невдовзі синьо-жовтий стяг Української перемоги майорів у кожній українській оселі.”

В різноманітних вишиванках та з національною атрибутикою мешканці району створили справжню патріотичну атмосферу.

Святковий настрій подарували дитячий вокальний ансамбль «Веретено» РБК, виконавши патріотичні композиції.

Поширити

Last modified: 23.08.2020