Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Вітаємо з 29-річницею заснування ТРК “Надвірна”

18.12.2020

18 грудня 1991 рокувидано свідоцтво про реєстрацію засобу масової інформації, який мав назву телекомпанія «Надвірна – ТБ». Тож, сьогодні щиро вітаємо директора ТРК «Надвірна» Богдана Климковецького та колектив телебачення і радіо з 29- річчям з дня заснування медіа компанії.

Ваша праця завжди буде затребувана й актуальна, бо медіамовники першими реагують на злободенні проблеми та сповіщають про зміни в житті країни, зокрема Надвірнянського району, актуалізують питання, на вирішення яких очікують громадяни. Саме журналісти оперативно висвітлюють гарячі новації, що відбуваються на теренах Прикарпаття і в світі, забезпечують краян правдивою інформацією.

Завдяки щоденній праці колективу місцевого телебачення і радіо формується світогляд поколінь українців, утверджуються цінності патріотизму, громадянського суспільства, конституційної демократії.

Бажаємо директору та працівникам ТРК «Надвірна» неупередженості, модернізації технічних можливостей та завжди ексклюзивного контенту!

ТРК «Надвірна» уже 29 років щоденно розповідає мешканцям Надвірнянщини новини насиченого життя нашого краю. Дякуємо за творення інформаційного простору! Медійного процвітання та вдячної аудиторії глядачів і слухачів.

З повагою

Голова районної ради Олександр Кеніз

та депутатський корпус районної ради

Довідка: 18 грудня 1991 року видано свідоцтво про реєстрацію засобу масової інформації, який мав назву телекомпанія «Надвірна – ТБ». Засновником стала міська рада. Першим директором – Василь Скрипничук. Зйомки програм починали з чорно-білої відеокамери орендованої в Надвірнянській ЗОШ №1, яка використовувалась на уроках фізики. Першими працівниками телекомпанії «Надвірна – ТБ» стали крім Василя Скрипничука – Богдан Климковецький, інженер, та Ігор Клюфінський, оператор.
 Після Василя Скрипничука директором став Богдан Олійник, який пропрацював в телекомпанії більше двох років. За час його керівництва Надвірнянською міською радою було виділено кошти на придбання апаратури. На цьому обладнанні телебачення пропрацювало понад 10 років. Тоді ж було розширено штат працівників. За період з 1991 по 1996 роки виходили такі передачі: «Гість студії», «Барометр здоров’я», «Новини» та інші. В 1997 році з ініціативи покійного отця-мітрата Григорія Сімкайла була започаткована християнсько-релігійна передача «Сіль землі», що виходить до сьогодні.
В 1994 – 1995 роках Надвірнянське телебачення почало співпрацювати з центральним каналом «Уніка – ТБ» для новин «Вікна», поїздом працівники телебачення передавали сюжети до Києва. В середньому 2 – 3 сюжети в тиждень виходило на всеукраїнському каналі. В цей час стартувала співпраця і з обласним телеканалом «402». Готовий матеріал передавався до Івано-Франківська автобусом.
Восени 1996 року співзасновником телекомпанії «Надвірна-ТБ» стала Надвірнянська районна рада, а Богдана Климковецького затвердили на посаді директора.
Цього ж 1996 року було створено районне радіо «Синьо-жовта хвиля», яку очолила Світлана Штієнко.
Знаковий період для місцевої телекомпанії відбувся в 2003 році – коли об’єднались телекомпанія «Надвірна – ТБ» та районне проводове радіо «Синьо-жовта хвиля» – нова структура отримала назву ТРК «Надвірна».
Працівники телерадіокомпанії є переможцями та лауреатами різноманітних всеукраїнських та міжнародних фестивалів, конкурсів.
В 2011 році Національна рада з питань телебачення та радіомовлення прийняла рішення про перехід на новий телевізійний формат – цифрове мовлення. З ініціативи ТРК «Надвірна» 5 місцевих мовників об’єдналися навколо телекомпанії РАІ, для мовлення в цифрі на всю область. Того ж 2011 року була отримана ліцензія на цифрове мовлення, що дало можливість транслювати місцеві телепередачі на всю область.

З 2018 запрацювало Радіо Надвірна на двох хвилях 107.3 та 106.0 Фм.

Поширити

Last modified: 18.12.2020