Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Вшановуємо пам’ять захисників Донецького аеропорту

13.01.2021

Шановні Краяни!

У ці січневі дні в Україні вшановується пам’ять захисників Донецького аеропорту- День пам’яті «Кіборгів».

 Оборона Донецького летовища, яка стала символом незламності та непереможності українських військових, тривала з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року.- 242 дні. Всі ці дні наші солдати, добровольці, волонтери та медики мужньо протистояли російським окупантам, відстоюючи українську землю. Постійні атаки ворога, щоб взяти контроль над аеропортом одна за одною терпіли поразку. Наші воїни не здавали позицій і не відступали. За цей героїзм захисників аеропорту і стали називати «Кіборгами». Вороги були шоковані тим, що живі люди здатні так довго протистояти і тримати оборону.

Наші воїни – герої відстоювали цей плацдарм до останньої краплі крові. 21 січня 2015 року внаслідок підриву нового терміналу останній придатний для оборони пункт був повністю знищений, що й послужило прийняттю рішення відвести українських військовослужбовців. Люди встояли – не витримав бетон.

За офіційними даними під час оборони Донецького аеропорту (з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року) загинуло більше 200 військовослужбовців, поранено понад 500 захисників. Це один із найзапекліших епізодів війни на Сході України, де наші незламні воїни власною кров’ю вписали свої імена в історію боротьби за Україну. Пам’ятаймо їхній героїзм та схилімо голови перед їхньою світлою пам’яттю!

 Слава нашим Героям!

Голова районної ради Олександр Кеніз

Депутати районної ради

Поширити

Last modified: 16.01.2021