Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

1939–1945 роки: Пам’ятаємо! Перемагаємо!

08.05.2021

8 травня в Україні щороку відзначається День пам’яті та примирення, а 9 травня – державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

З метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років, 7 травня 2021 року у місті Надвірна на території старого кладовища пройшли поминальні заходи. Духовенство відслужили поминальну панахиду, а представники місцевої влади району поклали квіти і запалили лампадки біля Пам’ятного Хреста та Могили борцям за волю України.

Заступник керуючого справами – начальник організаційного відділу Надвірнянської районної ради, Василь Андрейчук, разом з усіма присутніми також взяв участь у вшануванні пам’яті всіх українців, які виборювали незалежність і свободу України у часи Другої Світової війни.

Шанобливе ставлення до пам’яті про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху та жертв нацизму є священним обов’язком держави та громадян України.

Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Не забуваємо: той, на чиєму боці справедливість, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.

1939–1945 роки: Пам’ятаємо! Перемагаємо!


Поширити

Last modified: 08.05.2021