Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

На території КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня» освячено оновлену каплицю Пресвятої Євхаристії та відремонтове Приймальне відділення

02.07.2021

1 липня, на території КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня» владика Коломийської єпархії УГКЦ Василій Івасюк освятив оновлену каплицю Пресвятої Євхаристії та відремонтове Приймальне відділення.

З Преосвященним владикою молилися: о. Юрій Савчук (Голова комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я Коломийської єпархії), о. Андрій Бакота (декан Надвірнянського протопресвітеріату); о. Василь Кугутяк (капелан Центральної Районної Лікарні); о. Михайло Мільчаковський.

Преосвященний владика Василій, звертаючись до усіх присутніх, наголосив: «Дорогі присутні тут: представники влади; лікарі, котрим ми сьогодні посвятили це місце для молитви; усі ті, хто будував цей храм Пресвятої Євхаристії, нехай Вас Господь благословить й обдарує щедрими дарами. В цей день Пресвятої Євхаристії ми віддаємо шану найвеличнішій тайні нашої віри. Бо саме в цій тайні ми дякуємо Богові через Ісуса Христа, Який віддав нам Своє Тіло та Кров».

На завершення владика Василій вручив грамоти о. Василю Кугутяку, керівнику КНП “Надвірнянська центральна районна лікарня” Сергію Ємільянчуку та медичному колективу Надвірнянської Центральної Районної Лікарні.

Заступник голови Надвірнянської районної ради Іван Жигалюк був присутній на Літургії та з піднесенням спостерігав за Чином освячення.

«Чудово, що на території лікарні знаходиться каплиця, де можна помолитися за недужих, оздоровитися духовно. Радий, що керівництво лікарні дбає про стан відділень закладу. І надзвичайно приємно бачити у Надвірній владику Коломийської єпархії УГКЦ Василія Івасюка»,- зазначив Іван Жигалюк.

Поширити

Last modified: 02.07.2021