Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Вшанування пам’яті воїнів-інтернаціоналістів

15.02.2022

Сьогодні, 15 лютого, в День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, та у 33-ю річницю завершення виведення військ із Афганістану голова районної ради Олександр Кеніз спільно з головою районної державної адміністрації Володимиром Паськом, Надвірнянським міським головою Зіновієм Андрійовичем та громадськістю міста вшанували пам’ять українських військових, які загинули під час бойових дій.

Заходи розпочались з виконання Державного Гімну України, покладання квітів та лампадок до пам’ятника воїнам–афганцям. Пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів, що полягли на полі бою, вшанували хвилиною мовчання.

З Надвірнянського району  участь в афганській війні взяли 297 осіб, з них 3 жінки. Восьмеро воїнів повернулися інвалідами. 5 хлопців привезли  додому в цинкових домовинах: Михайлюк Микола Васильович і Ломпас Василь Іванович з Битькова, Йосипенко Тарас Ярославович з Назавизова, Яремчук Дмитро Васильович з Бистриці, Герелишин Ярослав Михайлович зі Стримби.

В глибокій шанобі схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув. З вдячністю звертаємось до тих, хто живе поряд з нами: літопис афганської війни містить безліч прикладів героїзму, звеличує честь та гідність воїнів, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах та пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни.

Дякуємо вам за вашу мужність, стійкість, витривалість.

Поширити

Last modified: 15.02.2022