Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

З Днем гідності та свободи!

21.11.2022

21 листопада — це день, коли ми думаємо про майбутнє, але, водночас, пам’ятаємо тих, хто віддав життя в боротьбі за це майбутнє. Сьогодні День Гідності та Свободи.
Це знаковий для українців день, встановлений згідно з указом Президента на честь початку в цей день Помаранчевої революції 2004 р. та Революції Гідності 2013 р.
Цьогоріч Україна відзначає його у стані повномасштабного російського вторгнення та знову ціною життів виборює своє право на Гідність та Свободу.

Сьогодні на майдані Шевченка керівники району та міста, жителі Надвірнянщини віддали шану громадянському подвигу учасників революцій 2004 та 2013-2014 років, всім тим, хто ціною власного життя виборює незалежність України.
Після спільного виконання Державного Гімну України керівники району і міста поклали квіти до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні.

Священнослужителі відправили поминальну панахиду за тими, хто ціною власного життя відстоював свободу на Євромайдані і територіальну цілісність Української держави у боротьбі з російським агресором.

9 років тому українці вийшли на Майдан Незалежності, щоб заявити про свій цивілізаційний вибір, про прагнення розвивати демократичне суспільство.

Нині, коли російська федерація розв’язала повномасштабну війну проти нашої держави, українці, маючи приклад незламності та патріотизму своїх співгромадян, продовжують об’єднуватися навколо ідей Свободи та Демократії, дають рішучу відсіч агресору, боронять кожен метр рідної землі.

З Днем Гідності та Свободи!
Герої не вмирають!

Поширити

Last modified: 21.11.2022