Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

В районі створюється нове добровольче формування

09.02.2023

Сьогодні, 9 лютого, відбулася нарада з головами територіальних громад району, на якій обговорили засади створення добровольчого формування для сил оборони Надвірнянщини, до складу якого ввійдуть жителі територіальних громад району.

На нараді виступив командир 76-го окремого батальйону територіальної оборони Назар Грицюк, який проінформував, що добровольче формування територіальної громади. ДФТГ – це воєнізований підрозділ, сформований на добровільній основі з громадян України, які проживають на території громад, та який призначений для участі у підготовці та виконанні завдань тероборони в межах своєї громади. Члени добровольчого формування не є військовослужбовцями, а саме формування не входить до складу Збройних Сил Украни, зокрема частин сил територіальної оборони.

Керівникам підприємств, установ, організацій та головам громад району дано доручення до наступної наради, яка планується на 18 лютого, підготувати відповідні пропозиції складу ДФТГ. Для охочих приєднатись до добровольчого формування військові ділитимуться власним досвідом.

Начальник Надвірнянського РТЦК та СП Володимир Козак доповів про мобілізаційну готовність у Надвірнянському районі та закликав місцевих жителів підписувати контракт із ЗСУ, а майбутніх абітурієнтів вступати у вищі навчальні заклади, підпорядковані Міністерству оборони України на державну форму навчання.

Також заявлено про необхідність виділити  для потреб Збройних Сил України 13 вантажівок.

Поширити

Last modified: 09.02.2023