Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Відбулося виїзне засідання міжфракційного депутатського об’єднання

18.08.2023

15 серпня 2023 року в місті Надвірна відбулося виїзне засідання міжфракційного депутатського об’єднання «ВПО України».

Депутати Верховної Ради України спільно із заступником голови обласної державної адміністрації Людмилою Сірко зустрілися із головою Надвірнянської районної ради Олександром Кенізом, в.о начальника Надвірнянської РВА Лесею Свідрак та головами територіальних громад району.

В залі засідань Надвірнянської районної ради відбулось засідання круглого столу для обговорення співпраці органів державної влади та місцевого самоврядування у вирішенні проблемних питань внутрішньо переміщених осіб та напрямки роботи щодо створення належних умов для проживання та забезпечення потреб ВПО. Народні депутати України відзначили результативну роботу місцевої влади із внутрішньо переміщеними людьми.

На сьогодні у Надвірнянському районі на обліку перебуває 21250 ВПО, з них жінок – 14124, діти віком до 18 років – 7109, 2298 пенсіонерів та 556 осіб з інвалідністю.

На вторинному рівні медичну допомогу внутрішньо переміщеним особам надають КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня» Надвірнянської міської ради, КНП «Яремчанська центральна міська лікарня» та КНП «Дитяча лікарня Надвірнянського району». З початку повномасштабного вторгнення надано: амбулаторну допомогу 10406 переселенцям, стаціонарну допомогу 2256 хворим, з них 1103 дитини.

На сьогоднішній день з числа внутрішньо переміщених осіб в закладах дошкільної освіти перебуває 164 дитини, в загальноосвітніх навчальних закладах – 406 учнів.

З останніх півтора року на обліку в Надвірнянській філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості перебували як безробітні 371 особа з числа внутрішньо переміщених, з них 104 особи працевлаштовано за сприяння філії.

Було відмічено активну роботу щодо вирішення проблем, пов’язаних з інтеграцією внутрішньо переміщених людей в громади району. Головні проблеми цих людей зараз – забезпечення житлом, працевлаштування, соціальна адаптація у нову громаду.

Народні депутати оглянули Надвірнянську дитячу лікарню та відділення реабілітації та відновлювальної медицини. Також вони мали можливість побувати у шелтері БФ «Карітас-Надвірна» для переселенців, що діє у Надвірній. Ознайомилися з умовами проживання мешканців та поспілкувалися з ними.

Поширити

Last modified: 18.08.2023